2016英语四级听力新题型模拟 (第7套) 短篇新闻(3)
大耳朵英语  http://www.bigear.cn  2016-06-15 18:55:01  【打印
Questions 5 to 7 will be based on the following news item.

5

A.The income gap is widening in developed countries.

B.Cancer cases are increasing dramatically.

C.Unhealthy foods can increase the risk of cancer.

D.Burden of cancer is shifting to poor countries.

6

A.Most cancer patients were from poor regions.

B.Cancer had a significant impact around the world.

C.All sorts of cancers could be prevented.

D.Rich people were more likely to have cancer.

7

A.Drink more water.

B.Be on a diet.

C.Quit smoking.

D.Do exercises.

News Item Three

A recent research showed that the global burden of cancer is shifting dramatically. (6) Once considered a disease of the wealthy, it now has a significant impact in every region, and the greatest proportional increases in cases in the coming years are predicted to be in the poorest corners of the world. Worldwide, an estimated 14.1 million new cancer cases were diagnosed in 2012 and 8.2 million cancer deaths.

In an analysis that maps the world's hot spots for cancer, epidemiologist Lindsey Torre found cancer rates declining in high-income countries but rising in lower-income countries.

(7) Better screening, early detection and access to treatment plus a decrease in risk factors like smoking probably explain part of the positive trend among the high-income countries.

5.What is the main idea of the news?

6.What did people think about cancer before this research?

7.According to the news, what can possibly help reduce the risk of cancer?

参考答案:

【小题5】D

【小题6】D

【小题7】C

习题解析:

【小题5】本题考查新闻的主旨。新闻开头提到 A recent research showed that the global burden of cancer is shifting dramatically,指出一项新研究表明全球癌症负担在明显转移,随后提到这种曾经是富人易得的病,在接下来的一些年却有可能在最为贫困的地区增长最快。新闻随后对这种现象进行了分析,由此可知,新闻的主旨在于强调癌症由发达国家向贫穷国家转移,故选 D。

【小题6】新闻中提到 Once considered a disease of the wealthy, it now has a significant impact in every region,指出癌症曾经被看成是富人容易得的病,但是现在却对每一个地区都造成了严重的影响,D项表述符合新闻内容,故选 D。

【小题7】本题考查哪些行为可以帮助降低患癌的风险。新闻中提到 Better screening, early detection and access to treatment plus a decrease in risk factors like smoking probably explain part of the positive trend among the high-income countries. 由此可知,早期的筛查、接受治疗和减少诸如吸烟之类的危险因素可能能够解释发达国家癌症发病率降低的趋势,由此可知,这些因素可能会帮助减少得癌症的风险,因而四个选项中 C)项表述符合原文,故选 C。