密码:
注册找密码我的浏览
设首页加收藏加书签 ______

首页每天学英语新概念六级音标词汇语法四级研究生大学高中初中小学少儿演讲有声圣经VOA商务雅思

您所在的位置: 大耳朵首页 > 听力资料 > 在线视听资料 >...> 英语四级考试 > CET4历年听力 > 正文

站内搜索:

小提示:学单词背单词请到大耳朵免费在线背单词系统
sluice/[slu:s]/ n. 水门, 水闸, 蓄水 vt. 泄洪, 冲洗 vi. 奔...

大学英语四级(CET4)历年听力t_cet4_200306

1.
A) At a theatre.
B) At a booking office.
C) At a railway station.
D) At a restaurant.


2.
A) The man is inviting the woman to dinner.
B) The woman is too busy to join the man for dinner.
C) The woman is a friend of the Stevensons.
D) The man is going to visit the Stevensons.


3.
A) The professors presentation was not convincing enough.
B) The professors lecture notes were too complicated.
C) The professor spoke with a strong accent.
D) The professor spoke too fast.


4.
A) The furnished apartment was inexpensive.
B) The apartment was provided with some old furniture.
C) The furniture in the market was on sale every Sunday.
D) The furniture he bought was very cheap.


5.
A) The man is thinking about taking a new job.
B) The man likes a job that enables him to travel.
C) The man is sure that he will gain more by taking the job.
D) The man doesnt want to stay home and take care of their child.


6.
A) Take the GRE test again in 8 weeks.
B) Call to check his scores.
C) Be patient and wait.
D) Inquire when the test scores are released.


7.
A) She read it selectively.
B) She went over it chapter by chapter.
C) She read it slowly.
D) She finished it at a stretch.


8.
A) He was kept in hospital for a long time.
B) He was slightly injured in a traffic accident.
C) He was seriously wounded in a mine explosion.
D) He was fined for speeding.


9.
A) Wait for a taxi.
B) Buy some food.
C) Go on a trip.
D) Book train tickets.


10.
A) Its not as hard as expected.
B) Its too tough for some students.
C) Its much more difficult than people think.
D) Its believed to be the hardest optional course.






Listening Comprehension Section B

Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choice marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.




11. How did the speaker feel when his father asked him to help cut grass?
A) Anxious and worried.
B) Proud and excited.
C) Nervous and confused.
D) Inspired and confident.


12. What did his father do when the speaker missed cutting some leaves?
A) His father scolded him severely.
B) His father took back the six dollars.
C) His father made him do the cutting again.
D) His father cut the leaves himself.


13. What did the speaker want to tell us in this passage?
A) One can benefit a lot from working with his father.
B) Manual labourers shouldnt be looked down upon.
C) One should always do his job earnestly.
D) Teenagers tend to be careless.





14. What did the speaker use to do for a living?
A) He ran a village shop.
B) He worked on a farm.
C) He worked in an advertising agency.
D) He was a gardener.


15. What do we know about the speaker’s life in the past?
A) It was stressful.
B) It was colorful.
C) It was peaceful.
D) It was boring.


16. What made the speaker change his life style?
A) His desire to start Iris own business.
B) The crisis in his family life.
C) The decline in his health.
D) His dream of living in the countryside.





17. Why is it difficult for visitors to locate Cambridge University?
A) Because there are no signs to direct them.
B) Because no tour guides are available.
C) Because all the buildings in the city look alike.
D) Because the university is everywhere in the city.


18. What does the passage tell us about the colleges of Cambridge University?
A) They set their own exams.
B) They select their own students.
C) They award their own degrees.
D) They organize their own laboratory work.


19. What can be learnt from the passage about the libraries in Cambridge University?
A) Most of them have a long history.
B) Many of them are specialized libraries.
C) They house more books than any other university library.
D) They each have a copy of every book published in Britain.


20. What does the passage tell about women students in Cambridge University?
A) Very few of them are engaged in research.
B) They were not awarded degrees until 1948.
C) They have outnumbered male students.
D) They were not treated equally until 1881.


参考答案:
Part Ⅰ Listening Comprehension

Section A

1. D 2.A 3.D 4.D 5.A 6.C 7.A 8.B 9.C 10.C

Section B

11.B 12.C 13.C 14.C 15.A

16.B 17.D 18.B 19.B 20.B

原文:
1.
W:Gorge, look at the long waiting line. I am glad youve made a reservation.
M:More and more people enjoy eating out now. Beside, this place is especially popular with the overseas students.
Q:Where did the conversation most probably take place

A) At a theatre.
B) At a booking office.
C) At a railway station.
D) At a restaurant.

选D。听到make a reservation时,几个选项都有可能人选,但eating out是关键词,只要听清这个短语,即知答案。另外overseas students也有助于答案的确定。
选D。听到make a reservation时,几个选项都有可能人选,但eating out是关键词,只要听清这个短语,即知答案。另外overseas students也有助于答案的确定。


2.
M:I wonder if you can drop by tomorrow evening. The Stevensons are coming over to dinner. Id like you to meet them.
W: Sure, Id love to. Ive heard they are very interesting people.
Q: What do we learn from the conversation

A) The man is inviting the woman to dinner.
B) The woman is too busy to join the man for dinner.
C) The woman is a friend of the Stevensons.
D) The man is going to visit the Stevensons.

选A。原文中并未直接提到要邀请女士吃晚饭,但由I wonder if you can drop by,I’d like you to meet them,以及女士的回答Sure, Id love to这些信息足以推断出答案。选项C是个干扰项,若听到Ive heard,即可排除。


3.
W: The presentation made by Professor Jackson?was complicated to understand.
M: Well, I think he didnt speak slowly enough for us for us to take the notes.
Q: What did the man complain

A) The professors presentation was not convincing enough.
B) The professors lecture notes were too complicated.
C) The professor spoke with a strong accent.
D) The professor spoke too fast.

选D.男士说he didnt speak slowly enough,由此可以很快得出答案。B是强干扰项,但首先complicated是女士对教授presentation的观点,其次,男士说教授说得太快了,根本记不下来笔记,可见说笔记难是不可能的了。


4.
W: Youve got your apartment furnished, havent you
M: Ive bought some used furniture from Sunday market. It was a real bargain.
Q: What does the man mean

A) The furnished apartment was inexpensive.
B) The apartment was provided with some old furniture.
C) The furniture in the market was on sale every Sunday.
D) The furniture he bought was very cheap.

选D。本题的关键在于听懂男士的答语it was a real bar-gain(真便宜),D是其同义转述。B是一个强干扰项,意思是“公寓提供一些旧家具,’,与I bought some used furniture不符。


5.
M: Mary doesnt want me to take the job. She says our child is too young. And the job requires much travelling.
W: You should talk to her again and see if you can find a way out. Think about the gains and losses before you make the decision.
Q: What do we learn from the conversation

A) The man is thinking about taking a new job.
B) The man likes a job that enables him to travel.
C) The man is sure that he will gain more by taking the job.
D) The man doesnt want to stay home and take care of their child.

选A。从男士的第一句话即可知谈话的主题。二人的谈话只提到了男士妻子Mary对这份工作的见解,始终未提男士的观点,所以运用排除法,B,C,D选项均不符原文,属过度推断。


6.
M:I havent got my scores on the GRE test yet. Do you think I should call to make inquiries
W: There is no hurry. The test scores are released at least eight weeks after the test.
Q: What does the woman advise the man to do

A) Take the GRE test again in 8 weeks.
B) Call to check his scores.
C) Be patient and wait.
D) Inquire when the test scores are released.

选C.女士说Theres no hurry,然后解释了考试分数至少在8周之后才会通知,由此可推知现在男士应该继续等待。选项A,B,D均是对对话内容的错误理解。


7.
M: Have you finished reading the book you bought last month
W: oh, I didnt read straight through the way you read a novel,I just covered a few chapters which interested me most.
Q: How did the woman read the book

A) She read it selectively.
B) She went over it chapter by chapter.
C) She read it slowly.
D) She finished it at a stretch.

选A女士说I didn’t read it straight through the wayyou read a novel,由此可排除B,D。她又说I just covered a few chapters that interest me most,可见女士是跳着看这本书的,选项A是其同义转述。至于读得快慢,对话未提,不能妄下论断,可排除C。选项D中的finish at astretch意为“一口气读完”,而对话中说只读了感兴趣的几章,故排除。


8.
W: Hello, Joe, Havent seen you for quite a while. Are you fine
M: Oh,yes, but not a thing to go against me. I had a car accident, only some?minor injuries though.
Q: What happened to Joe

A) He was kept in hospital for a long time.
B) He was slightly injured in a traffic accident.
C) He was seriously wounded in a mine explosion.
D) He was fined for speeding.

选B。男士说自己出了车祸,但接着就说Only some mi-nor injuries though,可知他只是轻微受伤,A,C显然不可能;D项毫无根据。原文中luck seemed to go against me是“不走运”的意思。


9.
M: The taxi is waiting downstairs, lets hurry.
W: Wait a minute. Ill take some food with us. I dont like the meal served on the train.
Q: What are the speakers going to do

A) Wait for a taxi.
B) Buy some food.
C) Go on a trip.
D) Book train tickets.

选C。文中一开始就提到了taxi,但是taxi在等他们,不是他们等taxi,可迅速排除选项A。接着女士提到了take some food with us,即可排除B选项。最后女士说到了火车,显然他们正要去乘火车,选项是C正确打断。选项D纯属臆断。


10.
W: Is that optional course as hard as everybody says
M: Its actually even worse, believe it or not.
Q :What did the man say about the course

A) Its not as hard as expected.
B) Its too tough for some students.
C) Its much more difficult than people think.
D) Its believed to be the hardest optional course.

选C。本题中as hard as和even worse是关键词,只要听清即知正确答案。A与原文相反;B没有根据,二人并未对学生之间的差别进行比较;D属过度推断。本题的关键在于对英语中几种比较表达的理解。






Listening Comprehension Section B

Passage One

My father woke me up early one morning when I was fourteen and announced: “Get up! You’re going with me to cut grass.” I felt proud and excited because my father thought I was responsible enough to help him in his business. Still that first day was really hard. From sunrise to sunset, my father, my younger brother and I cut and trimmed very large yards in a well-to-do part of the city. By the end of the day I was exhausted but I felt food. I had put in a hard day’s labor and had earned six dollars. One day my father spotted some weeds I had missed cutting and pulled me aside. “Get that section again,” he said firmly. “Don’t let me have to tell you to do the job right the first time.” In every job I have held,from cutting lawns to washing dishes to working a machine in a construction site, I have learnt something that help me in my next job. If you look hard enough, you can learn from any job you do.


11
How did the speaker feel when his father asked him to help cut grass

A) Anxious and worried.
B) Proud and excited.
C) Nervous and confused.
D) Inspired and confident.

选B。文中明确提到了I felt proud and excited,是一个小男孩在被父亲委以重任时的心情。选项D有一定的干扰性,但程度过重,不符合人物的年龄和心情。


12
What did his father do when the speaker missed cutting some leaves

A) His father scolded him severely.
B) His father took back the six dollars.
C) His father made him do the cutting again.
D) His father cut the leaves himself.

选C。从他父亲的话Cut that section again即知正确答案。其他三项均与事实不符。


13
What did the speaker want to tell us in this passage

A) One can benefit a lot from working with his father.
B) Manual labourers shouldnt be looked down upon.
C) One should always do his job earnestly.
D) Teenagers tend to be careless.

选C。主旨题。原文的故事实际上就是告诉人们做事要认真。说话人在后面也说到Today I stress the importance of doing a job right the first time.选项A尽管没有原则性的错误,但不是本文真正要说的主旨。B, D与原文无关。


Passage Two

I live in a small village in the country. My wife and I run the village shop. We have a very peaceful life. “Boring ”, some might say. But we love it. We know all the people in the village and have plenty of time to stop and chat. I have plenty of time for my hobbies too, gardening, fishing, and walking in the countryside. I love the outdoor life. It wasn’t always like this though. I used to have a really stress job, working till late in the office every evening and often bringing work home at the weekend. The advertising world is very competitive and when I look back, I can’t imagine how I stayed it. I had no private life at all, no time for the really important things in life. Because of the pressure of the job I used to smoke and drink too much. The crisis came when my wife left me .She complained that she never saw me and I had no time for family life. This made me realize what was really important to me. I talked things through with her and decided to get back together again and started a new and better life together. I gave up tobacco and alcohol, and searched for new hobbies. Now I am afraid looking back since the past life seemed a horrible dream.

14
What did the speaker use to do for a living

A) He ran a village shop.
B) He worked on a farm.
C) He worked in an advertising agency.
D) He was a gardener.

选C。原文并未直接提及说话人过去的工作,但在自述中他提到了The advertising world is very competi-tive,说明他是在广告界工作,选项中只有C与广告有关。A是他现在从事的工作;B, D与原文毫无联系。


15
What do we know about the speaker’s life in the past

A) It was stressful.
B) It was colorful.
C) It was peaceful.
D) It was boring.

选A。I used to have a really stressful job这一句就点出了说话人过去工作的强度,后面又谈到他酗酒,抽烟,甚至妻子离开他,可见生活也是stressful的。C和D可以用来描述他现在的生活;B则与文章无关。


16
What made the speaker change his life style

A) His desire to start Iris own business.
B) The crisis in his family life.
C) The decline in his health.
D) His dream of living in the countryside.

选B。在谈了很多过去的生活后,The crisis came when my wife left me点出他的生活出现了危机,而后面的叙述说明正是因为这次危机使他意识到什么才是生命中最宝贵的东西,于是他决定开始新的生活。其他三项都不是说话人改变生活方式的真正原因。


Passage Three

“Where is the university” is the question many visitors to Cambridge asked, but no one could point them in any one direction because there is no campus. The university consists of thirty-one self-governing colleges. It has lecture halls, libraries, laboratories, museums and offices throughout the city. Individual colleges choose their own students who have to meet the minimum entrance requirements set by the university. Undergraduates usually live and study in their colleges where they are taught in very small groups. Lectures and laboratory and practical work are organized by the university and held in university buildings. There are over 10,000 undergraduates and 3,500 post-graduates, about 40% of them are women and some 8% from overseas. As well as teaching, research is of major importance. Since the beginning of the 20th century, more than 60 university members have won Nobel Prizes. University has a huge number of buildings for teaching and research. It has more than 60 specialist subject libraries as well as the university library, which, as a copyright library, is entitled to a copy of every book published in Britain. Examinations are set and degrees are awarded by the university. It allowed women to take the university exams in 1881, but it was not until 1948 that they were awarded degrees.


17
Why is it difficult for visitors to locate Cambridge University

A) Because there are no signs to direct them.
B) Because no tour guides are available.
C) Because all the buildings in the city look alike.
D) Because the university is everywhere in the city.

选D。原文一开头就说no one could point them in any one direction because there is no campus,然后又说整个university是由31个college组成的,并且It has lecture halls,libraries,laboratories,museums and offices throughout the city,由此可知事实上剑桥大学的特点就是没有一个圈定的校园,而是分散在城市的各个地方。


18
What does the passage tell us about the colleges of Cambridge University

A) They set their own exams.
B) They select their own students.
C) They award their own degrees.
D) They organize their own laboratory work.

选B。只要听到Individual colleges choose their own students即可选出正确答案。A选项与原文相反,因为尽管各个大学可以选择自己的学生,但是这些学生必须meet the minimum entrance requirements set by the university; C,D也可从degrees are awarded by the university,laboratory and practical work are organized by the university这些信息加以排除。


19
What can be learnt from the passage about the libraries in Cambridge University

A) Most of them have a long history.
B) Many of them are specialized libraries.
C) They house more books than any other university library.
D) They each have a copy of every book published in Britain.

选B。原文在说到剑桥的图书馆时说It has more than 60 specialized subject libraries as well as the university exams in 1881.But it was not until 1948 that they were awarded- degree.niversity library,说明选项B是正确的。A,C选项可能为事实,但未在原文中提及,不可选;D显然属过度推断,而且过于绝对,一看即可排除。


20
What does the passage tell about women students in Cambridge University

A) Very few of them are engaged in research.
B) They were not awarded degrees until 1948.
C) They have outnumbered male students.
D) They were not treated equally until 1881.

选B。最后一句话it was not until 1948 that they were awarded degrees是答案的根据。A未提及;C与原文所说About 40%of them are women不符;D选项所提到的时间只是allowed women to take the university exams的时间,至于是否能够公平对待无从论断。
您是否对这篇资料想说点什么?欢迎评论或者纠错,或者提交填空题答案! 您也可以立即
共有0人向本资料提供了听力原文,其中被采用了0篇,当前有0篇待审批,有0篇未被采用! 查看明细>>
如果您有更好的听力原文,欢迎提供给大耳朵,如果被采用,您将获得20到100金币的奖励!
CET4历年听力
高瞻远瞩
放眼全球
推荐资源
最新社区精华帖子更多>>
  • 走遍美国教学版
    走遍美国教学版
  • 哈利学前班[英语儿歌]
    哈利学前班[英语儿歌]
  • 海绵宝宝 英文版
    海绵宝宝 英文版
  • 风中的女王第1季
    风中的女王第1季
经典学习方法更多>>

听力排行

试题

视听

歌曲

电影

2016年12月英语四级听力强化练习精选7
01 Town and Country Life in England
2011年高考英语(重庆卷)听力mp3——大耳朵英语免费下载
初中英语情景反应
00年1月六级听力08
02 A Change in Women’s Life
00年6月四级听力03
2005年高考听力模拟0110-12
2016年12月英语四级听力强化练习精选20
2016年12月英语四级听力强化练习精选4
大学四级英语词汇j
成功英语-会议-Unit 4: Your views count
VOA慢速20080409 Health Report - Study Links Midlife Belly Fat to Higher Risk of Dementia
VOA慢速 SCIENCE IN THE NEWS - Tree Deaths in Western US Linked to Climate Change 09-2-24
VOA慢速 This is America - Fighting Childhood Obesity (2010-6-7)
新概念英语MP3第二册第30课
新目标英语七年级上册Unit 10
CNN News新闻 20110806
VOA慢速 In the News - Royal Wedding Draws a Worldwide Crowd (2011-4-30)
新概念英语第二册视频Book2-48
111逃跑run away
Mike D. Angelo - Break You Off Tonight
f.t.island-男人的初恋至死不忘
Zara Larsson - So Good ft. Ty Dolla $ign
britney spears - do something
Bruno Mars - Marry You
Beyonce -- Party
WestLife - Dreams Come True
DJ Project《Before I Sleep》
原地踏步 金钟国
小熊维尼与跳跳虎英文版 第一季 第1集
巴布工程师英文版 第1集 小猫阿皮不见了
小伙伴英语儿歌 第1集 小星星
酷艾英语系列之光棍节
看电影学英语系列之冒牌家庭
海绵宝宝全集 第1集
小马宝莉 第1集
幼儿双语儿歌系列之ABC字母歌
Bingo教你说美语之如何用英语叙旧
Hello Teddy洪恩幼儿英语1
听力资料目录导航
听力测试 英语词汇 英语口语 考试英语 品牌英语 大学教材 其他教材 商务英语 广播英语 儿童英语
历年中考听力
初中中考模拟
历年高考听力
高考听力模拟
历年四级听力
历年六级听力
四级听力模拟
小学  初中
高中  四级
六级  考研
托福  GRE
星火记忆单词
用Mp3背单词
刘毅词汇记忆
情景英语口语
4+1听力口语
出国实用会话
英语口语8000句
新东方900句
美语听力与发音
ABC到流利口语
口译考试
剑桥考试
中高考考试
大学四六级考试
研究生考试
公共英语考试
英语专业考试
新概念 六人行
赖世雄 许国璋
走遍美国 越狱
疯狂英语 沛沛
语法讲座 动感
大山英语 探索
千万别学英语
大学英语听力
大学英语精读
全新版 21世纪
新视野 实用综
大学体验 新编
成人自考 step
Listen this way
广州版小学英语
广州版初中英语
剑桥少儿英语
朗文3L看听学
Goforit新目标
高中英语课本
进阶听说教程
商务英语300句
VOA商务英语
商业英语视频
中级商务英语
初级剑桥证书
新编剑桥英语
剑桥英语精华版
2007年VOA慢速
VOA中级美语
美国习惯用语
VOA流行美语
澳广播英语讲座
在线大学课堂
VOA视频节目
宝宝ABC
棒棒英语
哈哈美语
LittleFox儿歌
英语儿童故事
380英语小故事
1035个英语单词

免责声明:本站只提供资源播放平台,如果站内部分资源侵犯您的权益,请您告知,我们会立即处理。
Copyright © 2010-2017 大耳朵英语  京ICP备10010568号 | 京公网安备 11010802020324号

微信扫一扫手机学英语 关闭
微博扫一扫手机学英语 关闭
QQ扫一扫手机学英语 关闭
0.261034s