密码:
注册找密码我的浏览
设首页加收藏加书签 ______

首页每天学英语新概念六级音标词汇语法四级研究生大学高中初中小学少儿演讲有声圣经VOA商务雅思

您所在的位置: 大耳朵首页 > 听力资料 > 在线视听资料 >...> 英语四级考试 > CET4历年听力 > 正文

站内搜索:

小提示:学单词背单词请到大耳朵免费在线背单词系统
stench/[stentʃ]/ n. 恶臭, 臭气 vt. (使)发恶臭 vi. (使)发恶...

大学英语四级(CET4)历年听力t_cet4_199501

Section A
Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.
Example:
you will read:
A)At the office
B)In the waiting room
C)At the airport
D)In a restaurant
From the conversation we know that the two were talking about some work they had to finish in the evening.This is most likely to have taken place at the office.Therefore,A)"At the office"is the best answer.You should choose [A] on the Answer sheet and mark it with a single line through the centre.
Sample Answer [A][B][C][D]
1.
A) Go out to work.
B) Listen carefully to John.
C) Be calm and patient.
D) Do the easiest thing.
2.
A) He doesn't like to talk.
B) He is a very kind man.
C) He is friendly.
D) He is not a pleasant person.
3.
A) The doctor won't see her tomorrow.
B) The doctor is busy tomorrow.
C) The doctor is busy all day today.
D) The doctor will see her today.
4.
A) Young people are too quick in making decisions.
B) Young people seldom stay long on the same job.
C) Young people lose their jobs easily.
D) Young people are too eager to succeed.
5.
A) She felt it was tiring.
B) She felt it was very nice.
C) She thought it took less time.
D) She thought it was expensive.
6.
A) They are having breakfast.
B) They are eating some fruit.
C) They are preparing a hot soup.
D) They are drinking cold milk.
7.
A) The woman doesn't want to spend Christmas with the man.
B) The woman is going home for Christmas.
C) The woman has not been invited to the Christmas party.
D) The woman is going to spend Christmas abroad.
8.
A) By car.
B) By bus.
C) By place.
D) By train.
9.
A) It closes at four on weekdays.
B) He doesn't know its business hours.
C) It isn't open on Sundays.
D) It is open till four on Sundays.
10.
A) Tennis shoes.
B) Some clothes.
C) Nothing yet.
D) Music records.
Section B
Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.
Passage One
Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.
11.
A) In about 20 years.
B) Within a week.
C) In a couple of weeks.
D) As early as possible.
12.
A) Yes, of course.
B) Possibly not.
C) Not mentioned.
C) Definitely not.
13.
A) Her complaint was ignored.
B) The store sent her the correct order.
C) The store apologized for their mistake.
D) The store picked up the wrong items.
Passage Two
Questions 14 to 17 are based on the passage you have just heard.
14.
A) The prison gates are always open.
B) Its prisoner can work outside.
C) The prison has no armed guards.
D) The prison is open to the public.
15.
A) The prisoners are provided with jobs on release.
B) Its prisoners are seldom made to work overtime.
C) It is run on the principle of trusting prisoners.
D) It has no security measures.
16.
A) One year.
B) Two years.
C) Thirteen years.
D) Fourteen years.
17.
A) Doubtful.
B) Positive.
C) Critical.
D) Indifferent
Passage Three
Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.
18.
A) It's good for training one's character but not good for one's health
B) It cannot prepare pupils to be good citizens.
C) It has less effect on a child's character than sports and games.
D) It's as important as after-class activities.
19.
A) Because pupils there have to spend most of the time studying.
B) Because the school authorities insist on traditional ways of teaching.
C) Because the school authorities have neglected discipline.
D) Because pupils there are too fond of playing.
20.
A) Practical work.
B) Collective activities
C) Teacher's encouragement
D) Book knowledge.

大学英语四级考试1995年1月答案
听力原文
Section A
1.
W: I'm really angry at John. He ever listens to me.
M: Take it easy, Alen. Things will work out.
Q: What does the man advise Alen to do?
2.
M: Linda is very quiet. But her brother talks too much.
W: Yes, you are right and he isn't friendly either.
Q: What's their opinion of Linda's brother?
3.
W: When can the doctor see me?
M: He won't be free until tomorrow.
Q: What does the man mean?
4.
M: It was the third time Rodger had phoned me to say he had a new job.
W: It's difficult to keep a young man in one job for life nowadays.
Q: What does the woman mean?
5.
M: Did you mind coming back by coach instead of by train?
W: No, we didn't mind at all. It took a lot longer, but it was very comfortable and it was much cheaper.
Q: How did the woman feel about coming back by coach?
6.
W: Would you like some fruit juice?
M: No, thank you. I'm not used to cold drinks in the morning.
Q: What are the two speakers doing now?
7.
M: I hope you will spend Christmas with us. We'll have a big party on Christmas Eve.
W: I'd love to, but Jack and I are going to Australia. We'll send you postcards from there.
Q: What do we learn from this conversation?
8.
M: Charles enjoyed his two-week drive through South China.
W: Yes, he said that he saw much more than he would have traveling by bus or train.
Q: How did Charles travel?
9.
W: Do you know what time the post office closes on Sundays?
M: Four, isn't it?
Q: What does the man say about the post office?
10.
W: I suppose you have been buying Christmas gifts for your family.
M: I bought tennis shoes for my son, but I haven't decided what to buy for my wife. Probably some clothes or classical music records.
Q: What has the man bought for his wife?
Section B
Passage One
A couple of months ago, I went to a department store to buy a few things for the house. I needed a set of curtains for the living room, two table lamps, a rug and several cushions. I asked them to deliver the things as soon as possible, but they said that they were unable to send them out until 20 days later. After about 3 weeks, I received only the curtains and table lamps. I was a little disappointed when I didn't receive all the items I had bought. But nevertheless, I was eager to see what the curtains and lamps looked like. I first opened the package with the curtains. I had bought a lovely light blue, and instead they had sent me a horrible dark purple. Well, you can just imagine how angry I was. Then I opened the boxes with the lamps. They were exactly what I'd ordered. But one of the lamp shapes was damaged. The next thing I did was to telephone them to complain. They promised to come to pick them up immediately and also to replace them with the correct order. It has been two weeks since my complaint. They have neither picked up the wrong items nor sent me the rest of my order.
Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.
11. When did the woman want the store to deliver the items?
12. Was the woman pleased when she saw the items they had delivered?
13. What happened in the end?
Passage Two
In the high mountain country outside the city of Toluker, there stands a prison. This prison is quite different from other prisons in the world. The guards, except for two at the main gate, are not armed. There are many remarkable things about Toluker prison. For example, of the 15,000 individuals who have been in prison at Toluker, less than two percent have got into trouble again with the law. Men in the open prison are free to find work on the outside but must go back to prison each night. On weekends they are allowed to go home. When most other prisons are still sending criminals back into society. Toluker is returning people who stand on their own feet and contribute to society. In 1974, a prisoner called Barb Crook moved to the open prison. A year later, he left Toluker for the last time. He was then nearly forty six and had been in prison for fourteen years. He got a job as construction worker in the city, remarried and was regarded as a useful person of his community. If you ask Bob why Toluker works, he would say "Because they believed in me when I was at my worst."
Questions 14 to 17 are based on the passage you have just heard.
14. Why is Toluker prison called an open prison?
15. What is the essential characteristic of Toluker Prison?
16. How long did Barb Crook stay in the Toluker prison?
17. What is the speaker's attitude toward this type of prison?
Passage Three
Sports and games are very useful for character training. In their lessons at school, boys and girls may learn about such virtues as unselfishness, courage, discipline and love of one's country. But what is learned in books cannot have the same deep effect on a child's character as what is learned by experience. As most of the pupils' time is spent in classes studying lessons, the ordinary day school can't give much practical training for their lives in the future. So it is what the pupils do is the spare time that really prepares them to take their places in society as citizens when they grow up. If each of them learns to work for his team, and not for himself on the football field, he will later find it natural to work for the good of his country instead of only for his own benefit.
Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.
18. What is the speaker's opinion about learning from books?
19. Why isn't ordinary day school unable to give pupils much training for their future lives?
20. What can help to develop a child's love of his country according to the speaker?
参考答案
Part I
1.C 2.D 3.C 4.B 5.B
6.A 7.D 8.A 9.D 10.C
11.D 12.D 13.A 14.B 15.C
16.D 17.B 18.C 19.A 20.B
您是否对这篇资料想说点什么?欢迎评论或者纠错,或者提交填空题答案! 您也可以立即
共有0人向本资料提供了听力原文,其中被采用了0篇,当前有0篇待审批,有0篇未被采用! 查看明细>>
如果您有更好的听力原文,欢迎提供给大耳朵,如果被采用,您将获得20到100金币的奖励!
CET4历年听力
高瞻远瞩
放眼全球
推荐资源
最新社区精华帖子更多>>
  • 走遍美国教学版
    走遍美国教学版
  • 哈利学前班[英语儿歌]
    哈利学前班[英语儿歌]
  • 海绵宝宝 英文版
    海绵宝宝 英文版
  • 风中的女王第1季
    风中的女王第1季
经典学习方法更多>>
听力资料目录导航
听力测试 英语词汇 英语口语 考试英语 品牌英语 大学教材 其他教材 商务英语 广播英语 儿童英语
历年中考听力
初中中考模拟
历年高考听力
高考听力模拟
历年四级听力
历年六级听力
四级听力模拟
小学  初中
高中  四级
六级  考研
托福  GRE
星火记忆单词
用Mp3背单词
刘毅词汇记忆
情景英语口语
4+1听力口语
出国实用会话
英语口语8000句
新东方900句
美语听力与发音
ABC到流利口语
口译考试
剑桥考试
中高考考试
大学四六级考试
研究生考试
公共英语考试
英语专业考试
新概念 六人行
赖世雄 许国璋
走遍美国 越狱
疯狂英语 沛沛
语法讲座 动感
大山英语 探索
千万别学英语
大学英语听力
大学英语精读
全新版 21世纪
新视野 实用综
大学体验 新编
成人自考 step
Listen this way
广州版小学英语
广州版初中英语
剑桥少儿英语
朗文3L看听学
Goforit新目标
高中英语课本
进阶听说教程
商务英语300句
VOA商务英语
商业英语视频
中级商务英语
初级剑桥证书
新编剑桥英语
剑桥英语精华版
2007年VOA慢速
VOA中级美语
美国习惯用语
VOA流行美语
澳广播英语讲座
在线大学课堂
VOA视频节目
宝宝ABC
棒棒英语
哈哈美语
LittleFox儿歌
英语儿童故事
380英语小故事
1035个英语单词

免责声明:本站只提供资源播放平台,如果站内部分资源侵犯您的权益,请您告知,我们会立即处理。
Copyright © 2010-2017 大耳朵英语  京ICP备10010568号 | 京公网安备 11010802020324号

微信扫一扫手机学英语 关闭
微博扫一扫手机学英语 关闭
QQ扫一扫手机学英语 关闭
0.225074s