密码:
注册找密码我的浏览
设首页加收藏加书签 ______

首页每天学英语新概念六级音标词汇语法四级研究生大学高中初中小学少儿演讲有声圣经VOA商务雅思

您所在的位置: 大耳朵首页 > 听力资料 > 在线视听资料 >...> 英语四级考试 > CET4历年听力 > 正文

站内搜索:

小提示:学单词背单词请到大耳朵免费在线背单词系统
wrath/[rɔ:θ]/ n. 愤怒, 激怒, 愤怒的举动, (自然现象等)严酷...

大学英语四级(CET4)历年听力t_cet4_200101

1.
A)Get some change from Jane.
B)Go to look for a payphone.?
C)Use the woman's phone.
D)Pay for the phone call.?

2.
A)At an art gallery.
B)In a department store.?
C)At a bookstore.
D)In a workshop.?

3.
A)She will help the man to catch up.?
B)She is worried about the man's health.?
C)She has bought the man an up?to?date map.?
D)She's bought the man a pair of glasses today.?

4.
A)He is going to give a talk on fishing.
B)He is eager to meet Susan's parents.?
C)He has the same hobby as Susan's father.
D)He thinks fishing is a good way to kill time.?

5.
A)He finds the presentation hard to follow.
B)He speaks highly of the presentation.?
C)He considers the presentation very dull.
D)He thinks Professor White has chosen an interesting topic.

6.
A)A bookshelf.
B)A typewriter.?
C)Some stocks.
D)High quality paper.?

7.
A)They set off early.
B)They wait for a fine day.?
C)They go sightseeing.
D)They go to the seaside.?

8.
A)He liked to show off in class.?
B)He was the first person she met at school.?
C)He had a funny face.?
D)He was late for school on the first day.?

9.
A)Her car can stand any crash.
B)Her car is kept in good condition.?
C)Her car is not as good as his.
D)Her car is maintained as well as his.?

10.
A)She is too busy to go.
B)She's willing to go swimming.?
C)She doesn't want to wait long.
D)She enjoys the wonderful weather.

Section B?
Directions:In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C), and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

Passage One
Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

11.
A)He was a tax collector.
B)He was a government official.?
C)He was once a friend of the ruler.
D)He was once a shcool teacher in India.

12.
A)To reward outstanding tax collectors.?
B)To declare new ways of collecting tax.?
C)To collect money from the persons invited.
D)To entertain those who had made great contributions to the government.

13.
A)They were excused from paying income tax.?
B)They were given some silver and gold coins by the ruler.?
C)They tried to collect more money than the ruler asked for.?
D)They enjoyed being invited to dinner at the ruler's palace.?

Passage Two?
Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.?

14.
A)They liked travelling.
B)The reasons are unknown.?
C)They were driven out of their homes.
D)They wanted to find a better place to live in.

15.
A)They are unfriendly to Gypsies.
B)They admire the musical talent of the Gypsies.?
C)They are envious of Gypsies.
D)They try to put up with Gypsies.?

16.
A)They are now taught in their own language.
B)They are now allowed to attend local schools.?
C)Special schools have been set up for them.
D)Permanent homes have been built for them.

Passage Three?
Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.?

17.
A)The causes are familiar.
B)The causes are not well understood.?
C)The causes are obvious.
D)The causes are very complicated.

18.
A)Improved highway design.
B)Better public transportation.?
C)Regular driver training.
D)Stricter traffic regulations.?

19.
A)Highway crime.
B)Drivers' errors.
C)Poor traffic control.
D)Confusing road signs.?

20.
A)Increasing people's awareness of traffic problems.?
B)Enhancing drivers' sense of responsibility.?
C)Building more highways.?
D)Designing better cars.?



2001年1月大学英语四级考试试卷 参考答案及详细解答

Part I Listening comprehension
1.C 2.A 3.A 4.C 5.B 6.D 7.A 8.D 9.B 10.B?
11.D 12.C 13.C 14.B 15.A 16.C 17.D 18.A 19.B 20.D




2001年1月大学英语四级考试试卷 录音文字材料

Part Ⅰ Listening Comprehension
Section A

1.M:Hi,Jane,do you have some changes?I have to make a call on the payphone.?
W:Payphone?Why not use my mobile?phone?Here you are.?
Q:What will the man most probably do??

2.M:Can you tell me the title of this oil painting??
W:Sorry,I don't know for sure,but I guess it is an early 18 century work.Let me look it up in the catalog.?
Q:Where does this conversation most probably take place??

3.M:I am worried about those classes I missed when I was sick.?
W:I will try to bring you up today on what we've done.?
Q:What does the woman mean??

4.W:Hey Dan.I hear you're meeting Susan's parents for the first time.?
M:Yeah,next weekend.Fortunately,her father loves to fish,so we will have so mething to talk about.?
Q:What can be infered about Dan??

5.W:Professor White's presentation seemed to go on forever.I was barely able to stay awake.?
M:How could you sleep through it?It is one of the best that I have ever heard on this topic.?
Q:What does the man think of Professor White's presentation?
?

6.W:I am looking for quality paper to type my essay.I don't see any on the shelf.?
M:I saw some in the stockroom this morning.I will go and check.?
Q:What does the woman want to buy??

7.M:It seems that we'll have another fine day tomorrow.Let's go to the seaside.?
W:O.K.But we'll have to leave very early,or else we'll get caught in the traffic.?
Q:What does the woman suggest??

8.M:Do you know James?He is in your class.?
W:Certainly.In fact he was the first person I got to know in my class.I still remember the look on his face when he showed up late on the first day of school.?
Q:Why did the woman remember James so well??

9.W:The man at the garage thinks that I take good care of my car.?
M:So do I. I can't see any scratches on the outside,and the inside is clean ,too.?
Q:What does the man think of the woman's car??

10.M:Wonderful day,isn't it? Want to join me for a swim??
W:If you don't mind waiting while I get prepared.?
Q:What does the woman mean??

Section B?
Passage One?
A friend of mine told me that when he was a young man,he went to work as a teacher in one of the states of India.One day,he received an invitation to dinner at the ruler's palace.Very pleased,he went to tell his colleagues.They laughed, and told him the meaning of the invitation.They had all been invited,and each person who was invited had to bring with him a certain number of silver and gold coins.The number of coins varied according to the person's position in the service of the government.My friend's income was not high,so he did not have much to pay.Each person bowed before the ruler,his gold went onto one hip,his silver went onto another hip.And in this way he paid his income tax for the year.This was a simple way of collecting income tax.The tax on property was also collected simply.The ruler gave a man the power to collect a tax from each owner of land or property in a certain area,if this man promised to pay the ruler a certain amount of money.Of course,the tax collector managed to collect more money than he paid to the ruler.The difference between the sum of money he collected and the sum of money he gave to the ruler was his profit.
11.What do we know about the speaker's friend??
12.What was the real purpose of the ruler's invitation??
13.What does the passage say about the tax collectors??

Passage Two?
Around the year 1000 A.D,some people from northwest India began to travel westward.Nobody knows why.After leaving their homes,they did not settle down again,but spent their lives moving from one place to another,their later generations are called the Romany people,or Gypsies.There're Gypsies all over the world,and many of them are still travelling with no fix homes.There are about 8,000,000 of them,including 3,000,000 in eastern Europe.Gypsies sometimes have a hard time in the countries where they travel,because they are different,people may be afraid of them,look down on them, or think that they are criminals. The Nazies treated the Gypsies cruelly,like the Jews,and nobody knows how many of them died in Hitler
's deathcamps.Gypsies have their own language Romany.They liked music and dancing.And they often work in fairs and travelling shows.Travelling is very importantto them,and many Gypsies are unhappy if they have to stay in one place.Becauseof this,it is difficult for Gypsy children to go to school,and Gypsies are often unable to read and write.In some places,the education authorities tried to arrange special travelling schools for Gypsy children,so that they can get the same education as other children.
14.Why did the ancestors of Gypsies leave their home??
15.What is the attitude of some people toward Gypsies??
16.What measure has been taken to help Gypsy children??

Passage Three
As the car industry develops,traffic accidents have become as familiar as the common code.Yet,their cause and control remain a serious problem that is difficult to solve.Experts have long recognized that this discouraging problem has multiple causes.At the very least,it is a problem that involves three factors:the driver,the vehicle,and the roadway.If all drivers exercise good judgement at all times,there would be few accidents.But that is rather like saying that if all people were honest,there would be no crime.Improved design has helped make highways much safer.But the type of accidents continued to rise because of human failure and an enormous increase in the numbers of automobiles on the road.Attention is now turning increasingly to the third factor of the accident,the car itself.Sincep eople assume that the accidents are bound to occur,they want to know how cars can be built better to protect the drivers.?
17.What does the speaker think of the causes of automobile accidents??
18.What measure has been taken to reduce car accidents??
19.What remains an important factor for the rising number of road accidents??
20.What is the focus of people's attentions today according to the passage?
您是否对这篇资料想说点什么?欢迎评论或者纠错,或者提交填空题答案! 您也可以立即
共有1人向本资料提供了听力原文,其中被采用了0篇,当前有0篇待审批,有1篇未被采用! 查看明细>>
如果您有更好的听力原文,欢迎提供给大耳朵,如果被采用,您将获得20到100金币的奖励!
CET4历年听力
高瞻远瞩
放眼全球
推荐资源
最新社区精华帖子更多>>
  • 走遍美国教学版
    走遍美国教学版
  • 哈利学前班[英语儿歌]
    哈利学前班[英语儿歌]
  • 海绵宝宝 英文版
    海绵宝宝 英文版
  • 风中的女王第1季
    风中的女王第1季
经典学习方法更多>>
听力资料目录导航
听力测试 英语词汇 英语口语 考试英语 品牌英语 大学教材 其他教材 商务英语 广播英语 儿童英语
历年中考听力
初中中考模拟
历年高考听力
高考听力模拟
历年四级听力
历年六级听力
四级听力模拟
小学  初中
高中  四级
六级  考研
托福  GRE
星火记忆单词
用Mp3背单词
刘毅词汇记忆
情景英语口语
4+1听力口语
出国实用会话
英语口语8000句
新东方900句
美语听力与发音
ABC到流利口语
口译考试
剑桥考试
中高考考试
大学四六级考试
研究生考试
公共英语考试
英语专业考试
新概念 六人行
赖世雄 许国璋
走遍美国 越狱
疯狂英语 沛沛
语法讲座 动感
大山英语 探索
千万别学英语
大学英语听力
大学英语精读
全新版 21世纪
新视野 实用综
大学体验 新编
成人自考 step
Listen this way
广州版小学英语
广州版初中英语
剑桥少儿英语
朗文3L看听学
Goforit新目标
高中英语课本
进阶听说教程
商务英语300句
VOA商务英语
商业英语视频
中级商务英语
初级剑桥证书
新编剑桥英语
剑桥英语精华版
2007年VOA慢速
VOA中级美语
美国习惯用语
VOA流行美语
澳广播英语讲座
在线大学课堂
VOA视频节目
宝宝ABC
棒棒英语
哈哈美语
LittleFox儿歌
英语儿童故事
380英语小故事
1035个英语单词

免责声明:本站只提供资源播放平台,如果站内部分资源侵犯您的权益,请您告知,我们会立即处理。
Copyright © 2010-2017 大耳朵英语  京ICP备10010568号 | 京公网安备 11010802020324号

微信扫一扫手机学英语 关闭
微博扫一扫手机学英语 关闭
QQ扫一扫手机学英语 关闭
0.321178s