密码:
注册找密码我的浏览
设首页加收藏加书签 ______

首页每天学英语新概念六级音标词汇语法四级研究生大学高中初中小学少儿演讲有声圣经VOA商务雅思

您所在的位置: 大耳朵首页 > 听力资料 > 在线视听资料 >...> 中高考考试 > 历年高考英语听力 > 正文

站内搜索:

小提示:学单词背单词请到大耳朵免费在线背单词系统
other/['ʌðə]/ a. 其他的, 另外的, 从前的 pron. 其他的, 他人...

2008年高考英语湖北卷听力

感谢大耳朵网友"金黎黎"提供的听力原文

1. M: Excuse me. Is this dictionary available?

W: Ur…Oxford Learners Dictionary, the seventh edition? I am sorry. It’s sold out.

M: Oh, that’s too bad.

2. W: Did you see the purse, honey?

M: Your purse? No. Why the purse? We’re not going shopping anyway.

W: I know. But our opera tickets are in it. And we have only one hour left.

M: Did you have it when we left the parking lot?

3. M: What do you think of the film, Ellen?

W: Well, the plot is not so good.

M: But the music…

W: The music is just so-so. Anyway, the dialogue is humorous.

4. M: You look smart in this red jacket.

W: Thank you. A really good bargain, I think. You can get one for your sister. It goes on sale today.

M: Yes, but what size she takes.

5. W: Hi, John. How is your exam?

M: It couldn’t be better.

W: Really? But remember this: hope for the best and be prepared for the worst.

6. W: You look tired.

M: Yeah, I am worn out. I’ve been surfing the Internet.

W: Were you doing school work or playing games?

M: Well, I wanted to get some information about Canada for my project, but I found a really interesting chat room with people from that country and started chatting.

W: Did you get the information you needed?

M: Yes, but then we spent a lot of time chatting about other interests.

7. M: I hear a businessman is building a dog park in our city.

W: Really? What for?

M: Obviously because there’s a law against having dogs in the streets.

W: Does it mean that dogs have to stay at home all the time?

M: Sounds pretty cruel, right? Maybe a dog park is a good idea.

W: Maybe they should just allow people to walk their dogs in the streets.

M: But then streets could be a mess.

W: Couldn’t people clean up after their dogs?

M: Would they?

8. W: Mr. Parker, when did you arrive home yesterday evening?

M: At about 8 o’clock.

W: What did you do right after you entered your flat?

M: Well, I washed my hands and then watched sports news.

W: When did you have supper?

M: At about a quarter to nine, I guess.

W: Did you stay at home all evening?

M: Yes.

W: But your friend says that he found you several times between 8 and 9. But you didn’t answer.

M: Well, I think I was in the bath at that time.

W: No, you weren’t. You were not even at home last night. You robbed a bank in James Street.

9. M: Hi, mom.

W: There you are. I’m getting worried. It’s so late.

M: Yes. I ran into Linda and we went to a pub. She told me a funny thing.

W: Oh? What was that?

M: Well, she was driving home after work, and she suddenly saw an old lady on her hands and knees in the middle of the road.

W: Really?

M: Yes, Linda was so shocked that she stopped suddenly and the car behind crashed into hers.

W: Was she hurt?

M: No.

W: And what was the old lady doing?

M: I am just coming to that. So Linda got out of her car and saw the old lady pick up something and walk away.

W: Lucky indeed. Linda didn’t run her over.

M: Then a policeman came. But he didn’t believe what Linda said.

W: Well…

M: Luckily there was a witness, a man waiting for a bus. He saw it all. Guess what the old lady was doing?

W: I haven’t the slightest idea.

M: She was looking for her gold tooth.

W: A gold tooth?

M: Yes, it fell out as she was crossing the road. The witness heard her saying, “Oh, my gold tooth…”

10. In my spoken English class, I asked the students about their impressions of their university life. To my surprise, many of them expressed disappointment. After their highly controlled high school lives, they were having difficulty adjusting to the free time in the university. When I asked them to describe their high school lives, many of them told me they got up at six in the morning and studied until ten at night. Most of this time was spent at school, doing piles of homework to help them prepare for the university entrance exams.

Once they entered the university, in my opinion, the students are not expected to devote all their waiting hours to studying, they should also take an active part in social activities. Therefore, they should learn to divide their time outside of the class between sports and clubs. What’s more, they should spend some time watching TV and chatting with their roommates. These activities are useful in helping them prepare for their future. But what struck me most was that many of them did not seem particularly happy about their new found freedom. As they had so many choices, they felt that no matter what they were doing, they should be doing something else. That’s why they were not happy.

To those students, my advice was, get used to it and learn to make decisions for yourselves.

2008年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷)

英语

第一部分:听力(共两节,满分30分)

第一节(共5 小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. Where does the conversation most probably take place?

A. In an office. B. In a library. C. In a bookstore.

2. Where did the speakers plan to go?

A. A shopping center. B. An opera house. C. The parking lot.

3. Which aspect of the film does the woman like?

A. The plot. B. The music. C. The dialogue.

4. What do we know about the woman’s jacket?

A. It is sold at a lower price.

B. Its color is her favorite.

C. It is her sister’s size.

5. What does the woman imply?

A. The man is so forgetful.

B. The man is too careless.

C. The man is over confident.

第二节(共15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前后,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

6. What makes the man so tired?

A. Playing games. B. Surfing the Internet.

C. Searching for interesting people.

7. Whom did the man chat with?

A. People from Canada. B. People in need of his help.

C. People on the same project.

听第7段材料,回答第8、9题。

8. What does the law forbid people to do?

A. To take dogs to parks. B. To walk dogs in the streets.

C. To treat dogs cruelly.

9. What do we know from what the woman said?

A. Dogs should be kept at home.

B. Building a dog park is necessary.

C. People would remove the dog waste.

听第8段材料,回答第10至12题。

10. According to the man, what did he do before he watched TV?

A. He washed his hands. B. He had his supper.

C. He took a path.

11. What place had the man been to the night before?

A. James Street. B. A restaurant. C. A friend’s home.

12. What does the man try to do in the conversation?

A. To prove the truth. B. To find the truth. C. To hide the truth.

听第9段材料,回答第13至16题。

13. Why did the son come back late?

A. He hurt his hands and knees.

B. He went to a pub with Linda.

C. He waited a long time for the bus.

14. What was the old lady doing in the middle of the road?

A. Looking for something. B. Struggling to sand up.

C. Trying to seek help.

15. What happened to Linda?

A. She was fired. B. She got injured. C. She had an accident.

16. Where was the witness?

A. Outside the pub. B. At a bus stop. C. In his car.

听第10段材料,回答第17至20题。

17. What’s the problem of some of the university students?

A. They don’t spend all their time on studies.

B. They don’t know what to do with their free time.

C. They don’t have choices for outside class activities.

18. How is the students’ high school life?

A. Controlled and busy. B. Regular and colorful.

C. Active and independent.

19. According to the speaker, what is the role of outside class activities at university?

A. To make students healthier.

B. To improve students’ test scores.

C. To enrich students’ experience.

20. What does the speaker advise his students to do?

A. Learn to enjoy themselves.

B. Learn to be their own masters.

C. Learn to develop their potential.

答案

第一部分: 听力

1.C 2.B 3.C 4.A 5.C 6.B 7.A 8.B 9.C 10.A

11.A 12.C 13.B 14.A 15.C 16.B 17.B 18.A 19.C 20.B
您是否对这篇资料想说点什么?欢迎评论或者纠错,或者提交填空题答案! 您也可以立即
共有3人向本资料提供了听力原文,其中被采用了1篇,当前有0篇待审批,有2篇未被采用! 查看明细>>
如果您有更好的听力原文,欢迎提供给大耳朵,如果被采用,您将获得20到100金币的奖励!
历年高考英语听力
高瞻远瞩
放眼全球
推荐资源
最新社区精华帖子更多>>
  • 走遍美国教学版
    走遍美国教学版
  • 哈利学前班[英语儿歌]
    哈利学前班[英语儿歌]
  • 海绵宝宝 英文版
    海绵宝宝 英文版
  • 风中的女王第1季
    风中的女王第1季
经典学习方法更多>>
听力资料目录导航
听力测试 英语词汇 英语口语 考试英语 品牌英语 大学教材 其他教材 商务英语 广播英语 儿童英语
历年中考听力
初中中考模拟
历年高考听力
高考听力模拟
历年四级听力
历年六级听力
四级听力模拟
小学  初中
高中  四级
六级  考研
托福  GRE
星火记忆单词
用Mp3背单词
刘毅词汇记忆
情景英语口语
4+1听力口语
出国实用会话
英语口语8000句
新东方900句
美语听力与发音
ABC到流利口语
口译考试
剑桥考试
中高考考试
大学四六级考试
研究生考试
公共英语考试
英语专业考试
新概念 六人行
赖世雄 许国璋
走遍美国 越狱
疯狂英语 沛沛
语法讲座 动感
大山英语 探索
千万别学英语
大学英语听力
大学英语精读
全新版 21世纪
新视野 实用综
大学体验 新编
成人自考 step
Listen this way
广州版小学英语
广州版初中英语
剑桥少儿英语
朗文3L看听学
Goforit新目标
高中英语课本
进阶听说教程
商务英语300句
VOA商务英语
商业英语视频
中级商务英语
初级剑桥证书
新编剑桥英语
剑桥英语精华版
2007年VOA慢速
VOA中级美语
美国习惯用语
VOA流行美语
澳广播英语讲座
在线大学课堂
VOA视频节目
宝宝ABC
棒棒英语
哈哈美语
LittleFox儿歌
英语儿童故事
380英语小故事
1035个英语单词

免责声明:本站只提供资源播放平台,如果站内部分资源侵犯您的权益,请您告知,我们会立即处理。
Copyright © 2010-2017 大耳朵英语  京ICP备10010568号 | 京公网安备 11010802020324号

微信扫一扫手机学英语 关闭
微博扫一扫手机学英语 关闭
QQ扫一扫手机学英语 关闭
0.287196s