密码:
注册找密码我的浏览
设首页加收藏加书签 ______

首页每天学英语新概念六级音标词汇语法四级研究生大学高中初中小学少儿演讲有声圣经VOA商务雅思

您所在的位置: 大耳朵首页 > 听力资料 > 在线视听资料 >...> 中高考考试 > 历年高考英语听力 > 正文

站内搜索:

小提示:学单词背单词请到大耳朵免费在线背单词系统
see through/[si: θru:]/ 看穿, 识破...

2008年高考英语北京卷听力

Text 1

M: I had a very strange dream last night. I dreamt I won a competition.

W: Oh, really? What did you win? Money? A new car?

M: I won a holiday on a desert island. I hope it will come true.

Text 2

M: We are having a little party at the weekend. Can you and Tom come?

W: That sounds nice. Thank you. But I’ll have to check with Tom.

Text 3

M: So, Jane, how long have you been an author?

W: Well, Tom, I didn’t start writing until I was in my thirtieth, and I’m over seventy now. So goodness, I must have been writing for about forty years.

Text 4

W: Excuse me, do you have any batteries? I need some to my radio.

M: Sure. They are over there, next to the pens.

Text 5

W: Do you think you can give me a lift to the station?

M: I’m terribly sorry, I can’t. I have to be at work by 8:30. I can call you a taxi, though.

第二节

Text 6

M: How can I help you, Ms. Johnson?

W: Mmm…. First, I’d like to order thirty coats, order number P25J5.

M: OK, order number P25J5, coats, thirty.

W: Unhen, how much are they?

M: Forty-five dollars each.

W: OK. And gloves, order number P28D5. How much are they?

M: Five dollars a pair. How many do you need?

W: Fifty.

M: Gloves, fifty pairs, five dollars a pair, P28D5. OK.

W: And shoes. Mmm…. Twenty-five pairs of order number P26T5.

M: Shoes, order number P26T5, twenty-five pairs at eighteen dollars a pair. Is that OK?

W: Yes, that’s fine.

Text 7

M: Hi, Mary, you’re back! How was New York?

W: Great! Have you ever been there?

M: No.

W: I think it’s probably my favorite city.

M: Really? What’s so great about it? I heard it was quite dirty.

W: In some parts, maybe. But there’s just so much going on, the theaters, restaurants, shops and museums. They make London and Paris like country towns. The only problem was the weather. It was freezing.

M: What a shame!

Text 8

M: And onto this morning’s local traffic news. Driving conditions have been improved. Now the early morning fog has gone. Rain is forecast for tonight, but it would be fine during the day. Traffic police have warned drivers to expect delays coming into town in the afternoon because of repairs to Victoria Bridge. And lorries have been advised to go another way if possible.

Text 9

W: My husband and I have decided to buy a new house, and I made an appointment to see a bank manager. I’ve never met him before, and was a little nervous. I drove into town and was lucky enough to find a parking space outside the bank. I just started backing into the space when another car drove into it. I was very angry. I opened my window and shouted at the other driver. He ignored me and walked away. It took me twenty minutes to find another place. As soon as I parked the car, I rushed into the bank. I was ten minutes late for my appointment. I went to the manager’s office, knocked and walked in. The manager was sitting behind his desk. He was the man who had taken my parking space. (from www.nmet168.com)

Text 10

M: Hello?

W: Dad, it’s me, Kirsty.

M: Kirsty! How are you?

W: I’m fine but still a little tired.

M: I can imagine. What’s work like?

W: It’s still too early to say. But I think it’s going to be really good. It’s a big company but everybody’s been so kind and helpful.

M: And how about the city? Have you seen much of it yet?

W: I’ve seen a bit. It just seems such a big, busy city. I don’t see how I’ll ever find my way around.

M: I know. Big cities can seem really strange and frightening at first. Where are you living?

W: Well, I find a tiny apartment. But it’s in the downtown area and it’s close to work.

M: It all sounds really interesting. Hope you’ll enjoy yourself there.

Text 11

M: Dr. Stone, how did you become an expert on smell?

W: Well, I didn’t intend to in the first place. But when I was in university, there was a course on senses. The other senses seem to be more concrete somehow, but smell is so personal. I found it extremely interesting.

M: Do you have any interesting information to give us about smells?

W: Well, let’s see. Did you know that it’s harder to forget smells than to forget facts? There have been experiments where people could pick out a particular smell thirty days after smelling it for the first time.

M: Really? So smells can bring back more memories than, say, music?

W: That seems to be the case.

M: That’s interesting. So what’s your favorite smell?

W: Oh, I have lots of different ones. The smells of the sea reminds me of happy family holidays, and the smell of roses makes me think of my friend’s house. Strangely enough, I like the smell of air craft fuel at airports. Then I know I am going to fly somewhere exciting. But it’s the general smell of my garden in the rain that I really like the most. That means I am at home where I should be.

英语

第一部分:听力(共两节,满分30分)

第一节(共5 小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What did the man win in his dream?

A. A holiday.

B. A new car.

C. Some money.

2. Will the woman come to the party?

A. Maybe.

B. No

C. Certainly

3. How long has the woman been an author?

A. About 30 years.

B. About 40 years.

C. About 70 years.

4. What does the woman want?

A. A radio.

B. Some pens.

C. Some batteries.

5. What is the woman doing?

A. Asking for information.

B. Asking for an apology.

C. Asking for help.

第二节(共15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前后,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。

6. How many coats does the woman want?

A. 25. B. 30. C. 50.

7. What is the order number for gloves?

A. P25G5. B. P26T5. C. P28D5.

听第7段材料,回答第8、9题。

8. Which city has the woman visited recently?

A. New York. B. London. C. Paris.

9. What does the woman like about the city?

A. City life. B. Weather. C. Environment.

听第8段材料,回答第10至11。

10. When will it rain?

A. In the morning.

B. In the afternoon.

C. At night.

11. What will cause delays for traffic coming into town?

A. Rain.

B. A fog.

C. Bridge repairs.

听第9段材料,回答第12至14题。

12. Why did the woman go to the bank?

A. To buy a new house.

B. To meet the manager.

C. To make an appointment.

13. What happened in the parking lot?

A. The woman quarreled with a stranger.

B. The woman failed to get her car parked in time.

C. The woman backed her car into the wrong place.

14. What did the woman think of the man when she first saw him?

A. Selfish.

B. Clever.

C. Respectful.

听第10段材料,回答第15至17题。

15. How does the woman think about her work?

A. It is very good.

B. It is hard to say now.

C. It keeps her very busy.

16. Where does the woman live now?

A. In her workplace.

B. In the city center.

C. In a big apartment.

17. What are the two speakers talking about?

A. The woman’s life in a new city.

B. The woman’s travel experience.

C. The woman’s co-workers.

听第11段材料,回答第18至20题。

18. What is the woman’s view on smell?

A. It is personal.

B. It is concrete.

C. It is strange.

19. What is special about smells?

A. They are as pleasant as music.

B. They can last about thirty days.

C. They make things more memorable.

20. What is the woman’s most favorite smell?

A. Smell of the sea.

B. Smell of her garden.

C. Smell of aircraft fuel.

2008年普通高等学校招生全国统一考试

英语 (北京卷) 参考答案

第一部分:听力理解 (共两节,30分)

第一节 (共5小题: 每小题1.5分,共7.5分)

1.A. 2.A. 3.B. 4.C. 5.C.

第二节 (共15小题: 每小题1.5分,共22.5分)

6. B 7. C 8. A 9. A 10. C

11. C 12. B 13. B 14. A 15.B

16. B 17. A 18. A 19. C 20. B
您是否对这篇资料想说点什么?欢迎评论或者纠错,或者提交填空题答案! 您也可以立即
共有3人向本资料提供了听力原文,其中被采用了1篇,当前有0篇待审批,有2篇未被采用! 查看明细>>
如果您有更好的听力原文,欢迎提供给大耳朵,如果被采用,您将获得20到100金币的奖励!
历年高考英语听力
高瞻远瞩
放眼全球
推荐资源
最新社区精华帖子更多>>
  • 走遍美国教学版
    走遍美国教学版
  • 哈利学前班[英语儿歌]
    哈利学前班[英语儿歌]
  • 海绵宝宝 英文版
    海绵宝宝 英文版
  • 风中的女王第1季
    风中的女王第1季
经典学习方法更多>>
听力资料目录导航
听力测试 英语词汇 英语口语 考试英语 品牌英语 大学教材 其他教材 商务英语 广播英语 儿童英语
历年中考听力
初中中考模拟
历年高考听力
高考听力模拟
历年四级听力
历年六级听力
四级听力模拟
小学  初中
高中  四级
六级  考研
托福  GRE
星火记忆单词
用Mp3背单词
刘毅词汇记忆
情景英语口语
4+1听力口语
出国实用会话
英语口语8000句
新东方900句
美语听力与发音
ABC到流利口语
口译考试
剑桥考试
中高考考试
大学四六级考试
研究生考试
公共英语考试
英语专业考试
新概念 六人行
赖世雄 许国璋
走遍美国 越狱
疯狂英语 沛沛
语法讲座 动感
大山英语 探索
千万别学英语
大学英语听力
大学英语精读
全新版 21世纪
新视野 实用综
大学体验 新编
成人自考 step
Listen this way
广州版小学英语
广州版初中英语
剑桥少儿英语
朗文3L看听学
Goforit新目标
高中英语课本
进阶听说教程
商务英语300句
VOA商务英语
商业英语视频
中级商务英语
初级剑桥证书
新编剑桥英语
剑桥英语精华版
2007年VOA慢速
VOA中级美语
美国习惯用语
VOA流行美语
澳广播英语讲座
在线大学课堂
VOA视频节目
宝宝ABC
棒棒英语
哈哈美语
LittleFox儿歌
英语儿童故事
380英语小故事
1035个英语单词

免责声明:本站只提供资源播放平台,如果站内部分资源侵犯您的权益,请您告知,我们会立即处理。
Copyright © 2010-2017 大耳朵英语  京ICP备10010568号 | 京公网安备 11010802020324号

微信扫一扫手机学英语 关闭
微博扫一扫手机学英语 关闭
QQ扫一扫手机学英语 关闭
0.115793s