Consumers everywhere are faced with the same dilemma: given limited resources, what sorts of purchases are most likely to produce lasting happiness and satisfaction? Recent research has confirmed that experiential purchases tend to produce greater hedonic(享乐的) gains than material purchases.
The reason why experiences improve with time may be that it is possible to think about experiences in a more abstract manner than possessions. For example, if you think back to a fantastic summer from your youth, you might easily remember an abstract sense of warm sunshine and youthful exuberant(生气勃勃), but you're less likely to remember exactly what you did daybyday.
Material possessions are harder to think about in an abstract sense. The car you bought is still a car and that great new jacket you picked up cheap is still just a jacket. It's more likely that the experience of that summer has taken on a symbolic meaning that can live longer in your memory than a possession.
Purchasing may have a negative impact on happiness because consumers often buy "joyless" material possessions, resulting in comfort but not pleasure.In general, people adapt to experiences more slowly than to material purchases.This can be seen in both negative and positive purchases: hedonic adaptation would result in a positive experience causing more happiness but a negative experience causing less happiness than the comparable material purchase with the same initial happiness level.
Experience, however, seems to be more resistant to these sorts of unfavourable comparisons. It is because of the unique nature of experience. It's more difficult to make an unfavourable comparison when there is nothing directly comparable. After all, each of our youthful summers is different.
It's well established that social comparisons can have a huge effect on how we view what might seem like positive events.One striking example is the findings that people prefer to earn $50,000 a year while everyone else earns $25,000, instead of earning $100,000 themselves and having other people earn $200,000.
A similar effect is seen for possessions.When there are so many flatscreen HD TVs to choose from, it's easy to make unfavourable comparisons between our choice and the others available.
1. An abstract sense in the passage refers to awareness of something ___________.
A. you cannot think about
B. you can't remember well
C. you cannot understand
D. you cannot see or touch
2. If you make an experiential purchase before a material purchase, you may go to _________.
A. a theatre before going to a store
B. an exhibition before going to a park
C. a mall before going to a grocer's
D. a market before going to a restaurant
3. The example of earnings is given to actually indicate _________.
A. how ridiculous people are
B. how people feel content
C. how nearsighted people are
D. how people hold prejudice
4. It is implied in the passage that, after their material purchases, people might _________.
A. enjoy their ownership of what they have bought
B. pick every fault in the products they have got
C. regret making a wrong decision to buy the items
D. leave what they've purchased untouched at home
1．D 根据第二段中的“For example, if you think back to a fantastic summer from your youth, you might easily remember an abstract sense of warm sunshine and youthful exuberant(生气勃勃)，but you're less likely to remember exactly what you did daybyday.”可知抽象感是看不见、摸不着的。故选D。
2．A a theatre是经历性的消费，a store是物质消费，故A项符合要求。
4．C 根据第四段第一句“Purchasing may have a negative impact on happiness because consumers often buy 'joyless' material possessions, resulting in comfort but not pleasure.”可推知购买实物后人们总是后悔自己的决定。故选C。
|客服QQ群：19012993 联系客服 信箱：firstname.lastname@example.org 招聘人才 英语交流QQ群 捐助贫困儿童|
|Copyright © 2010-2017 大耳朵英语 京ICP备10010568号 | 京公网安备 11010802020324号 |