密码:
注册找密码我的浏览
设首页加收藏加书签 ______

首页每天学英语背单词语法词汇口语阅读写作翻译寓言四级六级名著绕口令笑话外语动态诗歌散文雅思商务

您所在的位置: 大耳朵首页 > 文章资料 > 专题英语 > 双语阅读 > 正文

站内搜索:

小提示:学单词背单词请到大耳朵免费在线背单词系统
recure/[rɪ'kjʊə]/ 再硫化...

not very musical(并非很懂音乐)-分析

本文属阅读资料
【New words and expressions】生词和短语
★musical adj. 精通音乐的
★market n. 市场, 集市
★snake charmer 玩蛇者(通常借音乐控制)
★pipe n. (吹奏的)管乐器
pipe:两头通的东西, 如: 下水管道, 老爸的烟斗,或一节两头通的竹子都可以叫pipe
★tune n. 曲调
★glimpse n. 一瞥
have a glimpse of:瞥了一眼
glance at:扫了一眼
have a glimpse of:映入眼帘(犹如汉语中的 “惊鸿一瞥” )
glance at(有意识) : 注意连读
have a glimpse of(无意识)
它们的共同点时: 时间都很短
★snake n. 蛇
★movement n. 动作
action:采取行动
move:移动>移动的名词形式: movement
★continue v. 继续
begin/start/continue to do
begin/start/continue doing
I continue (to go)/going on.
continue+sth
Let's continue our trip.
Let's continue our journey.
★dance v. 跳舞
dance  注意美音和英音的不同
dance to the music  随着音乐跳舞 (固定搭配,用 “to” )
★obviously adv. 显然
obviously=clearly
Obviously you are wrong.
Obviously I love you.
★difference n. 差别
tell the difference between A and B:区别差异
Can you tell the difference between them?
be different from : A is different from B
differ v.
Jazz:爵士乐
Indian music:印度音乐
文中: It obviously could not tell the difference between Indian music and jazz!
★Indian adj. 印度的
【Text】
Lesson 42 Not very musical 并非很懂音乐
First listen and then answer the question.听录音, 然后回答以下问题.
What happened when the snake charmer began to play jazz?
As we had had a long walk through one of the markets of old Delhi, we stopped at a square to have a rest. After a time, we noticed a snake charmer with two large baskets at the other side of the square, so we went to have a look at him. As soon as he saw us, he picked up a long pipe which was covered with coins and opened one of the baskets. When he began to play a tune, we had our first glimpse of the snake. It rose out of the basket and began to follow the movements of the pipe. We were very much surprised when the snake charmer suddenly began to play jazz and modern pop songs. The snake, however, continued to 'dance' slowly. It obviously could not tell the difference between Indian music and jazz!
参考译文
当我们穿过旧德里的市场时走了很长一段路, 我们在一个广场上停下来休息. 过了一会儿, 我们注意到广场的那一边有一个带着两个大筐的耍蛇人, 于是就走过去看看. 他一见我们, 就拿起了一个长长的上面镶有硬币的管乐器, 并掀开了一个筐的盖子. 当他开始吹奏一支曲子时, 我们才第一次看到那条蛇. 它从筐里探出身子, 随着乐器的摆动而扭动. 当耍蛇人突然又吹奏起爵士乐和现代流行乐曲时, 我们感到非常惊奇. 然而那蛇却还是缓慢地 “舞动” 着. 显然, 它分辨不出印度音乐和爵士乐!
【课文讲解】
have a walk/rest/look
have a + 名词, 这个名词与此同时可以跟动词是同形的
have a swim/bath
have a bath=bathe / have a swim=swim
have a walk=walk / have a look=look have a rest=rest
Sometions we can use have+noun in place of an ordinary verb. 有时我们可以用have+名词来代替普通动词 : have a+名词=动词
一个动词的后面会加介词(如果这个动词是不及物动词),这个名词的后面,  动词能加什么样的介词,名词也可以加什么样的介词
loo at->have a look at; walk across->have a walk across
(v)succeed in doing sth->(adj)be successful in->(n)success in
to 放在一个句子的后面起目的的作用
at the other side of
be covered with : 盖满
play a tune ,play music
tune,可数名词; music 不可数名词
have a (first)glimpse of
at the first sight
I love you at the first sight of you.
rise:升 vi. (不及物) / raise:提高 vt. (及物)
follow the movements of the pipe
very much surprised : 很少用very much 放在一起修饰surprise, 一般用very surprised 或 most surprised
obviously更习惯放在句首
总结:
① have a glimpse of
② have a + 名词, 这个名词能有一个同形的动词,动词能加什么,名词就加什么
【Key structures】关键句型
have a +名词=相对应的动词,have是实义动词
Exercises 练习 B  Write these sentences again using have + noun in place of the verbs in italics:
用have+名词来替代用斜体印出的动词 :
1  Yesterday I rode on a horse for the first time in my life.
2  I was looking at those old photographs last night.
3  He washed before going out.
4  I swam in the sea this morning.
5  Those two sailors fought in the bar last night.
6  Dan and Caroline have been quarrelling.
7  He tried again. (Use‘another’in place of‘again').
8  She is resting.
9  I wanted to smoke.
10  Did you sleep well last night? (Use‘a good’in place of ‘well’.)

1  rode on a horse ->had a ride on a horse
2  was looking at ->was having a look at
3  washed->had a wash
4  swam->had a swim
5  fought->had a fight
6  quarrelling->having a quarrel
quarrel [] n.吵架, 反目, 怨言, 争吵的原因 vi.吵架, 争论, 挑剔
★7  tried again->had another try
8  is resting-> is having arest
9  smoke->have a amoke
10  sleep well->have a good sleep
have a + 名词=相对应的动词,后面能加相对应的介词短语
【Special difficulties】难点
参见第6、7两课的难点(SD6, SD7)
Study these sentences. Each sentence contains the verb pick. This verb has a different meaning in each sentence:
细读以下句子, 每句中均有动词pick, 但词义各不相同.
He picked up a long pipe which was covered with coins. (11.4-5)
I'll pick you up in the car this evening. 今晚我开车来接你.
I picked up a lot of English while I was in England. (I learnt.) 在英国的时候, 我学到了不少英语.
There are so many beautiful cards on display, I can't pick out the ones I like best. (I can't choose.) 陈列着那么多漂亮的明信片, 我挑不出最喜欢的.

pick:采摘 : pick apples 摘苹果
pick up:拣起,发现
pick sb up:接某人(顺路) / meet sb+地点:专程接
pick up a lot of English=learn a lot of English
pick out;挑出来
pick up the radio program(the program on the radio) : 在广播上收听节目
【Multiple choice questions】多项选择题
2  The snake probably ‘danced’______.
a. by listening to the Indian music
b. by listening to the jazz
c. by looking at the snake charmer
d. by following the movements of the snake charmer's pipe
by doing....通过做某事,通过某种方式
by train 乘火车
by the river 沿着河边
by the end of....到……时候为止
I show him my respect by sending him flowers. 我通过向他送花来表示我对他的尊重
respect   n.尊敬, 敬重, 注意, 考虑, 尊重, 关系, 有关, 敬意
vt.尊敬, 尊重, 不防碍
3  We stopped at a square ______have a rest.
a. so to  b. in order  c. in order that  d. in order to
so as to...为了,表示目的, 不存在 “so to”
to不定式做状语表目的(原文中)
in order 在秩序中, 有秩序的, 有次序的, 整洁的, 整齐的
Keep your room in order
in order to +v.:为了
in order that+从句:为了
Answer: D
7  It could not tell the difference between Indian music and jazz. It ______.
a. might not  b. may not  c. must not  d. wasn't able to
might not 可能不 / may not 可能不 : 注意与 “不可能” 的区别 ≠ can’t / couldn’t
must not 不准
wasn't able to 不能
Answer :D
【语法精粹】 Nouns P17
1. Julie went to the______to buy a pair of shoes.
A.shoes store B.shoe's store C.shoe store D.shoes' store
Answer: C
表示类别的商店,用单数名词修饰
2.As a safety precaution,all city cab drivers carry only enough money to make change for a_____bill.
A.ten-dollar B.ten-dollars C.tens-dollar D.ten-dollar's
cab drivers(美语)=taxi drivers(英式)
bill纸币
有连字符连接的单词没有复数,连字符单词做定语,不会加 “’s”
Answer: A
3.Recently,he has lost all his____at cards.
A.wage and saving B.wages and saving
C.wage and savings D.wages and savings
wage 薪水 ; saving 积蓄
Answer: D
★4.I want_____.
A.a dollar worth candy     B.candy a dollar's worth
C.a dollar's worth of candy D.a dollar worth's candy
a dollar's worth of n.
Answer :C
5.The surroundings a child grows up in usually ____an effect on his development.
A.have B.had C.do D.has
have an effect on ...对……有效果
grow up 成长
in 连接作用
The surroundings 做主语 (surroundings  n.环境)
a child grows up 定语从句修饰 “the surroundings”
孩子成长的环境常常对他的发展有影响. 用一般现在时
Answer: A
多项选择参考答案:
l.(d)2.(d) 3.(d) 4.(b) 5.(b) 6.(c) 7.(d) 8.(d) 9.(a) 10.(c) 11.(d) 12.(a)
您是否对这篇资料想说点什么?欢迎评论或者纠错,或者提交填空题答案! 您也可以立即
双语阅读
高瞻远瞩
放眼全球
推荐资源
最新社区精华帖子更多>>
  • 走遍美国教学版
    走遍美国教学版
  • 哈利学前班[英语儿歌]
    哈利学前班[英语儿歌]
  • 海绵宝宝 英文版
    海绵宝宝 英文版
  • 风中的女王第1季
    风中的女王第1季
经典学习方法更多>>
文章资料目录导航
经典名著 四六级考试 IELTS雅思 听说读写能力 在线语法词典 行业英语一 行业英语二 生活英语 轻松英语 专题英语
双城记 宝岛
战争与和平
悲惨的世界
傲慢与偏见
读圣经学英语
八十天环游地球
考试动态
学习资料
历年真题
模拟试题
心得技巧
学习方法经验
考试动态
考试介绍
考试辅导
历年真题
模拟试题
心得技巧
英语听力
英语口语
英语阅读
英语写作
英语翻译
英语词汇
名词 冠词数词
动词 动名词
代词 形容词
情态 独立主格
倒装 主谓一致
连词 虚拟语气
职场英语
外贸英语
商务英语
银行英语
文化英语
体育英语
房地产英语
会计英语
金融证券
医疗英语
计算机英语
公务员英语
实用英语
电话英语
旅游英语
购物英语
市民英语
宾馆英语
好文共赏
英语文库
名人演说
小说寓言
谚语名言绕口令
笑话幽默 诗歌
笨霖笔记
CNN英语魏
实用九句
双语阅读
发音讲解
分类词汇

免责声明:本站只提供资源播放平台,如果站内部分资源侵犯您的权益,请您告知,我们会立即处理。
Copyright © 2010-2017 大耳朵英语  京ICP备10010568号 | 京公网安备 11010802020324号

微信扫一扫手机学英语 关闭
微博扫一扫手机学英语 关闭
QQ扫一扫手机学英语 关闭
0.205390s