密码:
注册找密码我的浏览
设首页加收藏加书签 ______

首页每天学英语背单词语法词汇口语阅读写作翻译寓言四级六级名著绕口令笑话外语动态诗歌散文雅思商务

您所在的位置: 大耳朵首页 > 文章资料 > 英语考试 >...> 大学六级 > 六级试题 > 正文

站内搜索:

小提示:学单词背单词请到大耳朵免费在线背单词系统
extrasensory/['ekstrə'sensəri]/ a. 超感官的 ...

谢忠明英语六级考试预测试卷及答案①

本文属阅读资料

College English Model Test One
—Band Six—
1


-College English Model Test One

试卷一

Part I Listening Comprehension(20 minutes)
Section A

Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
Example: You will hear:
You will read:
A) 2 hours. B) 3 hours.
C) 4 hours. D) 5 hours.
From the conversation we know that the two are talking about some work they will start at 9 o?clock in the morning and have to finish at 2 in the afternoon. Therefore, D) “5 hours” is the correct answer. You should choose[D] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the center.

1. A) Husband and wife.            B) Doctor and nurse.
  C) Sales clerk and customer.    D) Airline agent and customer.
2. A) He is a secretary.      B) He’s a novelist.
  C) He’s a newspaper man. D) He’s a worker.
3. A) On a mountain path.    B) In a supermarket.
  C) On a road.             D) In a railway station.
4. A) Someone fixed it.       B) Louis sold it.
  C) Louis repaired it.      D) It’s been thrown out.
5. A) Monday morning.        B) Monday afternoon.
  C) Wednesday morning.      D) Friday afternoon.
6. A) Customer and clerk.    B) Professor and student.
  C) Boss and employee.      D) Lawyer and client.
7. A) Reduce the volume of her TV. B) Make the TV louder.
  C) Send her to hospital.         D) Pay no attention.
8. A) She has bad study habits.    B) She sleeps too much.
  C) She wakes up late.           D) She’s an excellent student.
9. A) 4 hours.               B) 6 hours.        C) 12 hours.       D) 18 hours.
10. A) How primitive people used flags.
  B) What the ancient means of communication was.
  C) Why the torch towers were built.
   D) How the Great Wall came into being.

Section B Spot Dictation
注意:听力理解的B节(Section B)为听写填空(Spot Dictation),题目在试卷二上,现在请取出试卷二。

Part II Reading Comprehension (35 minutes)
Directions: There are 4 reading passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

Passage One
Questions 11 to 15 based on the following passage.
   Many private institutions of higher education around the country are in danger. Not all will be saved, and perhaps not all deserved to be saved. There are low-quality schools just as there are low-quality business. We have no obligation to save them simply because they exist.
   But many thriving institutions that deserve to continue are threatened. They are doing a fine job educationally, but they are caught in a financially squeeze, with no way to reduce rising costs or increasing revenues significantly. Raising tuition doesn’t bring in more revenues, for each time tuition goes up, the enrollment goes down, or the amount that must be given away in student aid goes up. Schools are businesses, whether public or private, not usually because of mismanagement but because of the nature of the enterprise. They lose money on every customer, and they can go bankrupt either from too few students or too many students. Even a very good college is a very bad business.
   It is such colleges, thriving but threatened, I worry about. Low enrollment is not their chief problem. Even with full enrollment, they may go under. Efforts to save them, and preferably to keep them private, are a national necessity. There is no basis for arguing that private schools are inherently better than public schools. Examples to the contrary abound. Anyone can name state universities and colleges that rank as the finest in the nation and the world. It is now inevitable that public institutions will be dominant, and therefore diversity is a national necessity. Diversity in the way we support schools tends to give us a healthy diversity in the forms of education. In an imperfect society such as ours, uniformity of education throughout the nation could be dangerous. In an imperfect society diversity is a positive good. Ardent supporters of public higher education know the importance of sustaining private higher education.
11. The author thinks that schools are bad business because of              .
 A) improper management                B) the low quality
C) the unstable number of students    D) their inherent nature
12. The phrase “go under” in the third paragraph most probably means       .
A) enrollments decline               B) get into difficulties
C) have lower revenues               D) survive
13. We may safely conclude that the author made an appeal to the public in order to support          .
A) uniformity of education            B) private schools
C) diversity of education             D) public institutions
14. All of the following are not mentioned in the passage EXCEPT            .
A) all private schools deserved to be saved
B) some private schools should be turned into public ones for existence
C) there are some cases to show that public schools are better than private schools
D) private schools should be dominant.
15. Which of the following ways could possibly save private schools?
A) Government offers financial support. B) Full enrollment.
C) National awareness and support.      D) Merging with public schools.

Passage Two
Questions 16 to 20 are based on the following passage.
   A close analogy to a study design is the rough sketch made by an artist before he commits his vision to canvas(画布). The broad outlines are drawn, the proper perspective achieved, and the total impact of the picture-to-be can be partially appreciated in advance. So it is with the design of research: it specifies in advance the kinds of statements that can be made on the basis of its findings and fixes the perspectives against which these findings are to be evaluated.
   One major purpose of this study was to demonstrate whether or not the newer social research techniques could help in broadening and deepening knowledge concerning juvenile delinquency. Construction of the design was guided by this goal of exploring new methods in the analysis of juvenile delinquency. However, research technique developed in one content area can not be mechanically transferred to another. A new application of them requires substantial changes and it is these innovative modifications which this study offers as its contribution.
   Juvenile delinquency has been the subject of many previous studies using a variety of research techniques. This study makes an additional contribution by using a design specially planned to permit a comparison of several approaches.
   The drawing up of the study design profited greatly from an extensive survey of previous researches on crime, undertaken during the earliest stage of the project. It was found that most studies could be classified as belonging to one or more of three broadly conceived types: social background study, family background study and personal motivation study.
   Each type has its characteristic design and mode of interpretation and each has produced information of considerable importance. Yet not attempt was made in any of the studies to integrate one or more of these three design types. It became apparent that one of the major contributions a pilot study could make to both method and substantive findings would be to bring all three study types together in one design for the purpose of correlating their findings and evaluating their relative importance in producing data of use to the practitioner.
16. In the first paragraph, the author draws an analogy between             .
A) doing research and drawing a picture
B) research finding and picture’s perspective
C) designing a research and making a quick drawing
D) a researcher and a painter
17. The passage is mainly concerned with          .
A) application of analogy in studying juvenile delinquency
B) a research design concerning juvenile delinquency
C) significance of juvenile delinquency
D) an extensive survey of researches in juvenile delinquency
18. The word “project ”(Line 2, Para. 4) refers to        .
A) a comprehensive study of juvenile delinquency
B) a full exploration of research designs
C) an extensive research on crime
D) a further investigation into new research techniques
19. The major contribution of this study is to           .
A) develop a new research technique easily transferred from one area to another
B) make a comprehensive analysis of juvenile delinquency
C) demonstrate the successful application of new research techniques in a new area
D) modify creatively the previous research finding of juvenile delinquency
20. According to the author, three design types of previous researches are            .
A) interrelated to one another B) supplementary to one another
C) to be modified considerably D) to be integrated into one design

[1] [2] [3] [4] [5] [6] 下一页  

Passage Three
Questions 21 to 25 are based on the following passage.
   When we worry about who might be spying on our private lives, we usually think about the Federal agents. But the private sector outdoes the government every time. It’s Linda Tripp, not the FBI, who is facing charges under Maryland’s laws against secret telephone taping. It’s our banks not the Internal Revenue Service (IRS), that pass our private financial data to telemarketing firms.
   Consumer activists are pressing Congress for better privacy laws without much result so far. The legislators lean toward letting business people track our financial habits virtually at will.
   As an example of what’s going on, consider U.S. Bancorp, which was recently sued for deceptive practices by the state of Minnesota. According to the lawsuit, the bank supplied a telemarketer called Member Works with sensitive customer data such as names, phone numbers, bank-account and credit’card numbers, Social Security numbers, account balances and credit limits.
   With these customer lists in hand, Member Works started dialing for dollars-selling dental plans, videogames, computer software and other products and services. Customers who accepted a “free trial offer” had 30 days to cancel. If the deadline passed, they were charged automatically through their bank or credit-card accounts. U.S. Bancorp collected a share of the revenues.
   Customers were doubly deceived, the lawsuit claims. They didn’t know that the bank was giving account numbers to Member Works. And if customers asked, they were led to think the answer was no.
   The state sued Member Works separately for deceptive selling. The company denies that it did anything wrong. For its part, U.S. Bancorp settled without admitting any mistakes. But it agreed to stop exposing its customers to nonfinancial products sold by outside firms. A few top banks decided to do the same. Many other banks will still do business with Member Works and similar firms.
   And banks will still be mining data from your account in order to sell you financial products, including things of little value, such as credit insurance and credit-card protection plans.
   You have almost no protection from businesses that use your personal accounts for profit. For example, no federal law shields “transaction and experience” information—mainly the details of your bank and credit-card accounts. Social Security numbers are for sale by private firms. They’ve generally agreed not to sell to the public. But to businesses, the numbers are an open book. Self-regulation doesn’t work. A firm might publish a privacy-protection policy, but who enforces it?
   Take U.S. Bancorp again. Customers were told, in writing, that “all personal information you supply to us will be considered confidential.” Then it sold your data to Member Works. The bank even claims that it doesn’t “sell” your data at all. It merely “shares” it and reaps a profit. Now you know.
21. Contrary to popular belief, the author finds that spying on people’s privacy           .
A) is mainly carried out by means of secret taping
B) has been intensified with the help of the IRS
C) is practiced exclusively by the FBI
D) is more prevalent in business circles
22. We know from the passage that          .
A) legislators are acting to pass a law to provide better privacy protection
B) most states are turning a blind eye to the deceptive practices of private businesses
C) the state of Minnesota is considering drawing up laws to protect private information
D) law makers are inclined to give a free hand to businesses to inquire into customers’ buying habits
23. When the “free trial” deadline is over, you’ll be charged without notice for a product or service if           .
A) you fail to cancel it within the specified period
B) you happen to reveal your credit card number
C) you find the product or service unsatisfactory
D) you fail to apply for extension of the deadline
24. Businesses do not regard information concerning personal bank accounts as private because          .
A) its revelation will do no harm to consumers under the current protection policy
B) it is considered “transaction and experience” information unprotected by law
C) it has always been considered an open secret by the general public
D) its sale can be brought under control through self-regulation
25. We can infer from the passage that           .
A) banks will have to change their ways of doing business
B) privacy protection laws soon be enforced
C) consumers’ privacy will continue to be invaded
D) “free trial” practice will eventually be banned

Passage Four
Questions 26 to 30 are based on the following passage.
   Opinion polls (民意测验) are now beginning to show an unwilling general agreement that, whoever is to blame and whatever happens from now on, high unemployment is probably here to stay. This means we shall have to find ways of sharing the available employment more widely.
But we need to go further. We must ask some fundamental questions about the future of work. Should we continue to treat employment as the norm(标准,准则)? Should we not rather encourage many other ways for self-respecting people to work? Should we not create conditions in which many of us can work for ourselves, rather than for an employer? Should we not aim to revive the household and the neighborhood, as well as the factory and the office, as centers of production and work?
  The industrial age has been the only period of human history in which most people’s work has taken the form of jobs. The industrial age may now be coming to an end, and some of the changes in work patterns which it brought may have to be reversed. This seems a discouraging thought. But, in fact, it could offer the prospect of a better future for work. Universal employment, as its history shows, has not meant economic freedom.
  Employment became widespread when the enclosures of the 17th and 18th centuries made many people dependent on paid work by depriving them of the use of the land, and thus of the means to provide a living for themselves. Then the factory system destroyed the cottage industries and removed work from people’s homes. Later, as transport improved, first by rail and then by road, people traveled longer distances to their places of employment until, eventually, many people’s work lost all connection with their home lives and the places in which they lived.
  Meanwhile, employment put women at a disadvantage. It became customary for the husband to go out to paid employment, leaving the unpaid work of the home and family to his wife.
   All this may now have to change. The time has certainly come to switch some effort and resources away from the impractical goal of creating jobs for all, to the urgent practical task of helping many people to manage without full-time jobs.
26. What idea did the author derive from the recent opinion polls?
A) Available employment should be restricted to a small percentage of the pollution.
B) New jobs must be created in order to rectify high unemployment figures.
C) Jobs available must be distributed among more people.
D) The present high unemployment figures are a fact of life.
27. The passage suggests that we should now re-examine our thinking about work and        .
A) be prepared to admit that being employed is not the only kind of work
B) create more factories in order to increase our productivity
C) set up smaller private enterprises so that we in turn can employ others
D) be prepared to fill in time by taking up housework
28. The passage tells us that the arrival of the industrial age means that            .
A) universal employment guaranteed prosperity
B) economic freedom came within everyone’s reach
C) patterns of work were fundamentally changed
D) to survive, everyone had to find a job
29. As a result of the enclosures of the 17th and 18th centuries         .
A) people were no longer legally entitled to own land
B) people were forced to look elsewhere for means of supporting themselves
C) people were not adequately compensated for the loss of their land
D) people were badly paid for the work they managed to find
30. It can be inferred from the passage that         .
A) the creation of jobs for all is an impossibility
B) we must make every effort to solve the problem of unemployment
C) people should start to support themselves by learning a practical skill
D) we should help people to get full-time jobs

Part III Vocabulary (20 minutes)
Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C) and D). Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
31. Some countries impose heavy     on those who avoid taxes.
A) options         B) duties           C) obligations          D) penalties
32. To be a champion, skill and a good health are not enough—you have to have the right       .
A) integrity       B) compactness      C) robustness           D) temperament
33. The police couldn’t control the     demonstrations, so troops hurried to give them a hand.
A) vicious         B) impatient        C) equivalent           D) turbulent
34. The light is too dim(昏暗)for me to       her.
A) identify        B) notify           C) convey               D) guarantee
35. Creative observation of our surroundings             in us a sense of the wonder in life.
A) revives         B) recovers         C) resides              D) reminds
36. Our bonus payments for improved productivity provide an      to work harder.
A) imagination     B) intuition        C) incentive            D) indication
37. He has given an        into British literature.
A) insight         B) revelation       C) presentation         D) specification
38. Only native?born citizens are       for the U.S. Presidency.
A) negligible      B) eligible         C) delegated           D) quantitative
39. Many teenagers are surprisingly      about current politics.
A) naïve            B) illiterate       C) ignorant             D) unaware
40. The Graduate Student Association is governed by an     committee that include officers and representatives from each graduate programmed.
A) execute          B) executive        C) editorial           D) exempt
41. The recession reduced the government’s tax      greatly.
 A) privilege        B) validity         C) revenues            D) efficiency
42. The professor had to explain the profound theory in a    language because of the audience's poor knowledge in this field.
 A) patriotic        B) luminous         C) tentative           D) reciprocal
43. We don't care whose nephew he is; hiring decision must be based on merit, not        .
A) inspiration      B) sentiment        C) hypothesis         D) sympathy
44. A child is not a computer; a third-grader's       abilities are highly dependent on his or her upbringing and happiness.
A) cognitive       B) imperative       C) indicative         D) prospective
45. An error in a financial record can be       by replacing an incorrect number with a correct one.
 A) testified       B) verified         C) certified           D) rectified
46. His father is a famous        designer and he will help you a lot with the decoration of your new house.
A)interior          B) external         C) internal           D) exterior
47. Placing high    in imported goods is a frequently employed method of protecting domestic industries.
 A) tariffs         B) expenses         C) expenditure        D) interests
48. Generally speaking, small children are more     than adults.
A) imaginary        B) imaginative     C) imaginable         D) imagining
49. For a long time in the past, this animal was believed to     on birds and mice.
A) catch            B) capture          C) prey              D) pray
50. All students in this university are requested to    with the regulation.
A) submit          B) consent         C) yield              D) comply
51. People in the United States in the nineteenth century were     by the prospect that unprecedented change in the nation’s economy would bring social chaos.
A) hunted           B) haunted          C) tracked             D) notified
52. He is highly excited, therefore     heart attacks.
A) subject to       B) similar to      C) contrary to         D) adjacent to
53. As the chart shows that excessive      of sugar can contribute to blood sugar imbalances, tooth decay and weight gain.
A) diet             B) application      C) consumption         D) flavor
54. Scientists are trying to develop computers that will     the human thought process.
A) simulate         B) substitute       C) project             D) review
55. It is a a(n)       that the French eat so much rich food and yet have a relatively low rate of heart disease.
A) analogy          B) paradox          C) correlation         D) illusion
56. He has      his manners and tastes and made himself a real gentleman.
A) renewed          B) reinforced       C) relieved          D) refined
57. The officer inspected our passports and travel papers and        us because our vacation certificates were missing.
A) detained         B) retained         C) refrained           D) contained
58. The medicine cured the woman of her       cough which she had suffered 20 years.
A) temporary        B) permanent        C) chronic             D) acute
59. Last summer my parents and I        to Qingdao on vacation.
A) cruised         B) piloted          C) patrolled           D) glided
60. The National Academic Committee was        in conferring her an honorable degree.
A) united           B) unanimous        C) universal           D) ultimate

上一页  [1] [2] [3] [4] [5] [6] 下一页  

试卷二

Part I
Section B Spot Dictation (15 minutes)
Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for the general idea. Then listen to the passage again. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from S1 to S10 with the exact words or sentences you have just heard. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.
   To be successful in a job S1, you should S2 certain personal and professional qualities. You need to create a good image in the limited time S3, usually from30 to 45 minutes. You must make S4 which the interviewer will remember while he interviews other S5 . The following are some qualities you should especially pay attention to during an interview. First of all, you should take care to appear to be properly dressed. The right clothes worn at the right time can S6 and his S7  in your judgement. It may not be true that clothes make a man. But the first and often last impression of you is determined by the clothes you wear. Secondly, S8 . You should reflect confidence by speaking in a clear voice, loud enough to be heard, without being S9 or overpowering. You should be prepared to talk knowledgeably about the requirements of the position you are applying for. Finally, to be really impressive S10 . If you display these characteristics, with just a little luck, you’ll certainly succeed in the typical personal interview.

Part IV Error Correction (15 minutes)
Directions: This part consists of a short passage. In this passage, there are altogether 10 mistakes, one in each numbered line. You may have to change a word, add a word or delete a word. If you change a word, cross it out and write the correct word in the corresponding blank. If you add a word, put an insertion mark (∧) in the correct place and write the missing word in the blank. If you delete a word, cross it out and be sure to put a slash (/) in the blank.
   When we consider the comfortable circumstances of a working
family today, the life of the working man in 1882 seems miserable
indeed: But earlier it had been even hard. At the beginning of the           61.        
nineteenth century working hours were from sunrise to sunset,
pay was awful, and working conditions being poor and dangerous.              62.        
The workingman had little schooling beyond his craft,
and there was little hope that their children would have                     63.        
nothing better. There were no public schools, and besides, the few           64.        
pennies which the children could earn needed to help support the             65.        
family. If he was present because of sickness, there was often no            66.        
job from him when he returned. Since there were always plenty of             67.        
other workers to take his job, he was likely to be hired if he asked         68.        
for more pay.
   Viewed against today’s standards, the attitude of nineteenth-
century factory owners seems incredible. They believed
that was good business to hire men, women and children as cheaply            69.        
as possible, make them work as hard as they could and, when
they became inefficient, worn away, or unable to work for any reason,        70.        
discharge them.

Part V Writing (30 minutes)
Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a composition on the topic: Positive and Negative Effects of Internet. You should write at least 120 words and base your composition on the outlines (given in Chinese) below:
1. 英特网的积极影响
2. 英特网的消极影响
3. 你的看法

试卷答案与分析

试卷一答案Keys & Notes to Model Test One

KEYS
Part I Listening Comprehension
1. D 2. B 3. C 4. A 5. B 6. B 7. A 8. A 9. B 10.B
Part II Reading Comprehension
11.D 12.B 13.C 14.C 15.C 16.C 17.B 18.A 19.C 20.D
21.D 22.D 23.A 24.B 25.C 26.C 27.A 28.C 29.B 30.A
Part III Vocabulary
31.D 32.A 33.D 34.A 35.A 36.C 37.A 38.B 39.C 40.B
41.C 42.B 43.B 44.A 45.D 46.A 47.A 48.B 49.C 50.D
51.B 52.A 53.C 54.A 55.B 56.D 57.A 58.C 59.A 60.B
Part IV Error Correction
61. hard→harder       62. being→were            63. their→his
64. nothing→anything 65.earn与needed 之间加were 66.present→absent
67. from→for          68. hired→fired            69. that与 was 之间加it
70. away→out

上一页  [1] [2] [3] [4] [5] [6] 下一页  

试卷一解析
NOTES
Part I Tapescript of Listening Comprehension
Section A
1. W: There is a direct flight at 10 o’clock or a flight at 2 this afternoon that stops over in San Francisco.
  W: I think I’d rather have the earlier one so I can go to work tomorrow.
  Q: What relationship do these people have?
2. W: Robert worked as a secretary for three years. Then he became a newspaperman. After that he started writing novels.
  M: I know. And he has been doing nothing else ever since.
  Q: What is the man’s occupation now?
3. M: What a lot of traffic! We shouldn’t have driven down the main street, not when it’s so crowded.
  W: Well, I told you, dear, didn’t I? I said the roads would be very busy, especially on Saturday.
  Q: Where did the conversation take place?
4. M: Louis, do you want me to try to fix that broken camera of yours?
  W: Thanks, but I already had it taken care of.
  Q: What happened to the camera?
5. M: When can I make the earliest appointment with Dr. Johnson?
  W: Dr. Johnson has appointments on Monday and Tuesday mornings, Thursday and Friday afternoons, and he has a conference the whole day Wednesday.
  Q: When can the man meet Dr. Johnson the earliest?
6. M: Have you made up your mind?
  W: Yes, I’ll give up biology and switch to archeology, where my interest lies.
  Q: What’s the probable relationship between the two speakers?
7. M: I’ve just recovered from a severe stroke. Would you kindly turn your TV down a bit ?
  W: Sorry. I didn’t know that.
  Q: What will the woman do?
8. W: I’m exhausted. I stayed up the whole night studying for my history midterm exam.
  M: Why do you always wait till the last minute?
  Q: What can be inferred about the woman?
9. W: Why do we have to finish this proposal tonight? It’s already six p.m. Can’t we complete it tomorrow?
  M: It has to go to the post office before twelve tonight. We must make sure that all the figures are correct.
  Q: How many hours at most do they have to finish the proposal?
10.M: People first sent signals by flags, some archaeologists observed.
  W: No. I think they exchanged news by smoke, hence the torch towers on the Great Wall.
  Q: What are they discussing?

Section B Spot Dictation
To be successful in a job interview, you should demonstrate certain personal and professional qualities. You need to create a good image in the limited time available, usually from 30 to 45 minutes. You must make a positive impression which the interviewer will remember while he interviews other candidates. The following are some qualities you should especially pay attention to during an interview. First of all, you should take care to appear to be properly dressed. The right clothes worn at the right time can win respect of the interviewer and his confidence in your judgement. It may not be true that clothes make a man. But the first and often last impression of you is determined by the clothes you wear. Secondly, you should pay close attention to your manner of speaking, since speech is a reflection of personality. You should reflect confidence by speaking in a clear voice, loud enough to be heard, without being aggressive or overpowering. You should be prepared to talk knowledgeably about the requirements of the position you are applying for. Finally, to be really impressive you must convey a sense of self?confidence and enthusiasm for work. If you display these characteristics, with just a little luck, you’ll certainly succe`ed in the typical personal interview.

Part II Reading Comprehension
11. 细节题。文章第二段的倒数第二句话提到“Schools are businesses, whether public or private, not usually because of mismanagement but because of the nature of the enterprise.” 可知不是因为管理不善,而是因为性质决定。

12. 语义题。本文第一段和第二段谈到了学校的财政困难的问题以及探讨了其产生的原因。作者在第二段中否认低入学率是造成财政困难的原因,指出即便学校满注册,仍会面临财政困难。不难推断,这里的go under, 指的是陷入困境。

13. 主题题。解此题要明确作者写此篇文章的目的。从文章第三段可知,作者认为使高等教学机构摆脱困境的办法可以通过实现教育机构的私有化,资助学校方式的多样化有助于带来教育形式的多样化。(参见文章第三段的第三句话和倒数第四句话)。选项C带有一定的迷惑性,意思不够明确,教育的多样化并不等同于教育形式的多样化。

14. 是非题。选项A、B、D均与文章的事实矛盾。选项C可根据文章第三段第四句话和第五句话“There is no basis for arguing that private schools are inherently better than public schools. Examples to the contrary abound.” (并没有根据说私立学校比公立学校好,实际上大量相反的例子存在。)推出。

15. 推断题。本题仍与作者写此篇文章的意图有关。文章第三段的第三句话指出挽救陷于财政困境的学校的办法是保持学校的私立性,而这种努力是一种“national necessity”,可推知,作者希望唤起人们的觉悟和支持,意识到这种做法的必要性。

16. 根据文章第一段的首句“A close analogy to a study design is the rough sketch made by an artist before he commits his vision to canvas.” (一项研究的设计就好比画家将头脑中的意想付诸画布之前所画的草图一样),便可得出答案。

17. 主旨题。文章第一段介绍了研究设计;第二段说明研究设计的目的就是要看这种研究方法在有关青少年方面的作用;后面三段谈这种研究方法在研究青少年犯罪方面的贡献和优点。答案B概括了主旨。

18. 语义题。第四段第二行中“undertaken during the earliest stage of the project”是“an extensive survey of previous researches on crime”的定语,而其中的crime 具体指的就是青少年犯罪。

19. 单句理解题。根据文章第三段的最后一句话“This study makes an additional contribution by using a design specially planned to permit a comparison of several approaches.” 可得出答案。

20. 推断题。根据文章的最后一段最后一句话指出,实验性研究给方法和发现带来的最主要的贡献之一就是将三种设计研究类型结合在一起,目的是为了将它们的发现彼此联系,并且根据产生的数据对研究者的有用程度大小来评估这些研究类型的相对重要性。由此,可推知答案。

21. 细节题。文章第一段第一句讲述了人们总担心联邦特工窥探我们的私生活,而文章第一段第二句But the private Sector outdoes the government every time 清楚说明私营企业尤其后面谈及的商业领域泄漏私密远超过政府部门,所以D正确。

22. 细节题。第二段的第二句话The legislators lean toward letting business people track our financial habits virtually at will 是D选项等值叙述,legislators 就是立法者,virtually at will 也即give a free hand,意为“任意地”,所以D正确。

23. 细节题。文章第四段第二句及第三句话告诉我们如果30天内客户不在此期限内取消免费试用服务的话,服务商将通过其银行和信用卡自动收取费用。

24. 细节题。文章倒数第二段第一句话You have almost no protection from businesses that use your personal accounts for profit 告诉我们企业利用你的个人账户赚取利润,而受不到任何法律保护,紧接着的举例也充分说明B正确。

25. 推断题。文章最后一段讲述了虽然用户被告知所有私人信息是绝密的,而经营商言行不一致,他们出卖用户信息营利,并宣称只是共享信息资料,由此我们可推测这种做法将继续下去,也即用户个人隐私会继续受到侵犯。

26. 推断题。依据文章的第一段的末句,可知作者根据民意测验得出的结论,选项C是第一段的末句的同义替换。

27. 细节理解题。文章第二段用一系列的“should we not...”和“should we”给出了作者的建议和看法,他认为不能把就业当作惟一的标准,应当鼓励那些自重的人们以其他的方式参与工作。

28. 推断题。依据文章第三段的第一句话和第二句话可知:工业时代是人类历史上惟一一个人们的工作大多以job形式出现的时代;随着工业时代的结束,工业时代带来的人们工作方式上的变化将会得到逆转。由此可推断出,工业革命的到来使得人们的工作方式发生了变化。

29. 段落理解题。文章的第四段指出了17世纪和18世纪的圈地运动带来的后果(参见该段的首句和末句):圈地运动使人们丧失土地,失去了谋生的手段而不得不离开家去其他地方找工作。

30. 推断题。根据文章的末段第二句话“The time has certainly come to switch some effort and resources away from the impractical goal of creating jobs for all...” 中的“impractical”这个词可推出答案。

上一页  [1] [2] [3] [4] [5] [6] 下一页  

Part III Vocabulary
31.【考点】名词辨析。penalty“处罚;刑罚;罚款;罚金额”;option“选择;供选择的人或物;选课”;obligation“义务;责任;合同;契约”;duty“税;关税”。
   【译文】一些国家对于逃税者课以沉重的罚金。
32.【考点】名词辨析。integrity“正直;诚实”;compactness“紧密;结实”;temperament“脾气;气质;性格;性情”;robustness“强壮;强健”。
   【译文】要当冠军,光有技巧和好身体还不够,还必须有良好的素质。
33.【考点】形容词辨析。vicious “恶毒的;凶残的”,如:vicious rumor 恶毒的谣言; impatient “不耐烦的”;equivalent(to) “相等的;等价的;相当的”,如:Changing his work like that is equivalent to giving him the sack. 那样调换他的工作就等于是解雇他。turbulent“动荡的;混乱的;汹涌的;狂暴的”,如:turbulent weather 恶劣的天气;turbulent period动荡的时期。
   【译文】警察无法控制混乱的示威游行,因而部队赶来援助。
34.【考点】动词辨析。identify “认出;辨别;鉴定;确定”;notify sb. of sth“通知某人某事”; guarantee“保证;担保;保证书;保修期”; convey“表达;传达;传递;运送;运输”。
   【译文】光线太暗,我无法认出她来。
35. 【考点】动词辨析。revive “恢复;复苏”;如:revive economy复苏经济;revive interest恢复兴趣; recover“恢复,痊愈;寻回;使复原,使康复”;reside “定居,居住;存在于”;remind(sb.)of sth./that “提醒;使想起;使发生联想”;如:The smell of lily always reminds me of our old house. 百合花香总使我想起我们的旧宅。
   【译文】对我们周围的事物进行创造性地观察会唤醒我们对于生活的惊叹之情。
36.【考点】名词辨析。incentive “刺激;鼓励;动机;物质刺激”;imagination“想像”;intuition“直觉;直觉力”;indication“指示;征兆;迹象”。
   【译文】提高生产率便给予额外奖励,这一做法激励了大家更加努力地工作。
37. 【考点】名词辨析。insight“洞察力;洞悉;深入的了解”;gain/provide/give an insight into sth.对…有深入的了解;presentation “赠送;提出;提供;表演;陈述;描述”;revelation “透露;揭示;显示”;specification“明确说明;(复数)规格;规范”;如:the technical specifications of a new car新汽车的技术规格。
   【译文】他使我对于英国文学有了深入的了解。
38.【考点】形容词辨析。negligible“可忽略不计的;微不足道的”;如:negligible amount微不足道的数量; eligible “合格的;有资格的”;如:be eligible for pension 有资格得到养老金的;delegated“委派的”;quantitative“数量的;定量的”。
   【译文】只有在美国出生的人才有资格做美国总统。
39. 【考点】 形容词辨析。naive “天真的”;illiterate “文盲的;没文化的”;ignorant(of/about) “对…无知的;不知道的”;unaware (of)“对… 没有意识到的”。
   【译文】许多青少年对时事一无所知,实在令人吃惊。
40.【考点】形似词辨析。executive “执行的;行政的”;execute “实施;执行;完成;处决”;如:execute a murderer处决一谋杀犯;execute a plan 执行一项计划; editorial “社论”;exempt (from) “免除;豁免”;如:His bad eyesight exempted him from military service.他视力不好,因而免服兵役。
   【译文】研究生会是由一个执行委员会管理的,它由干事和各研究生课程的代表组成。
41.【考点】名词辨析。revenue“收益,特指国家税收;收入;收益”;privilege“特权;优惠;优待”;validity“合法性;效力”;efficiency“效率;功效”。
   【译文】经济衰退使政府的税收大大地减少了。
42.【考点】形容词辨析。 patriotic“爱国的”; luminous“发亮的;发光的;光明的;清楚的;易懂的”;如:state in luminous words用明白的话陈述;tentative “试探性的;实验性的”;如:a tentative conclusion 试探性的结论;reciprocal “相互的;互惠的”;如:reciprocal trade agreements 互惠贸易协定。
   【译文】由于听众在这一领域知识贫乏,教授不得不用明白易懂的语言解释这一深奥的理论。
43.【考点】名词辨析。inspiration “灵感;鼓舞人心的人或事物”;sentiment“感情;情绪;意见;观点”;如:There is no room for sentiment in business. 做生意不能凭感情用事。hypothesis“假说;假定;前提”;sympathy“同情;怜悯”。
   【译文】我不管他是谁的侄子,雇员必须择优录用,而不能感情用事。
44.【考点】形容词辨析。cognitive“认知的”;imperative “必要的;紧急的”;indicative (of) “指示的;陈诉的”;如:The resumption of talks is indicative of an improving relationship between the two countries. 恢复谈判表明两国间的关系有所改善。prospective “预期的;未来的;可能的”;如:a prospective buyer可能的购房者。
   【译文】孩子不是电脑;一个上三年级的孩子的认知能力很大程度取决于他或她是否受到教育和享有幸福。
45. 【考点】动词辨析。testify “作证,证明;表明;说明”;如:This excellent book testifies to the author’s ability. 这本杰出的著作证明了作者的能力。verify “核实;查对;证实”;certify “证明;证实;发证书给”;如:a certified teacher 持有证书的合格教师; rectify “纠正;修复”。
   【译文】财务上的错误可以通过用正确的数字来替换不正确的数字得到改正。
46.【考点】形容词辨析。interior“内的;内部的;内地的;腹地的;室内的;国内的”;如:an interior lake内陆湖;the interior trade国内贸易;external“外在的;外部的”;internal“内在的;内部的;本质的;内服的;本部的”;exterior“外部的;外面的;外表的;外交上的”;如:an exterior policy对外政策。
   【译文】他的父亲是位著名的室内设计师,会在装潢新房上给予你很多帮助。
47.【考点】名词辨析。tariff “关税”; expense “花费;费用;开支”;at the expense of “由…负担费用;以…为代价”;expenditure “经费;费用;支出额”;如:expenditure on defense 国防开支; interests“利息;兴趣;爱好”。
   【译文】对出口商品征高额关税是一个常常用来保护国内工业的办法。
48.【考点】形容词辨析。imaginary “想像的;虚构的”;如:an imaginary figure 虚构的人物; imaginative “富有想像力的”; imaginable “可以想像的;想得到的”;如:save the patient by every means imaginable用一切可能的办法抢救病人;imagining 是 imagine的现在分词。
   【译文】通常说来,孩子比成年人更富有想像力。
49.【考点】动词辨析。catch “抓住,逮住”;capture “俘获;捕获;夺得;占领”;prey (on) “捕食;折磨”;fall prey to 成为…的牺牲品;深受其害;pray “祈祷”。
   【译文】在过去很长的一段时间,人们认为这种动物以捕食鸟类和老鼠为生。
50.【考点】动词辨析。submit (to) “屈服;听从;提交;呈交”;如:We refused to submit to their control.我们拒绝受他们的控制。 consent (to) “准许;同意;赞成”;如:My parents would never consent to such a unsuitable marriage. 我父母绝对不会同意这桩不合适的婚姻。yield (to) “屈服;顺从;倒塌”;comply (with) “遵从;依从;服从”; 如:comply with certain standards符合某些标准。
   【译文】这所大学的学生都得遵守规章制度。
51. 【考点】动词辨析。hunt“猎取;狩猎”;haunt“鬼魂常出没于;萦绕;使苦恼;使担忧”;如:Mary was haunted by the fear that her husband was having an affair. 玛丽担心她的丈夫有外遇,并为此而伤神。 track “追踪;跟踪”;notify“通知”。
   【译文】十九世纪的美国人为这样一种前景担忧: 国家经济史无前例的变化将带来社会的动乱。
52.【考点】形容词词组。subject to“服从的;隶属的;易遭受;易受支配”;如:Are you subject to colds? 你易患感冒吗?We are subject to the law of the land. 我们必须遵守当地的法律。similar to“与…相似”;contrary to “与…相反”;adjacent to “与…相毗连”。
   【译文】他十分容易激动,因此易发心脏病。
53.【考点】名词辨析。diet “日常的饮食,食谱”;application“应用”;consumption“消费,消耗;吃掉;吞噬”;flavor “风味”。
   【译文】如图所示:过多食用糖会造成血糖不平衡,蛀牙及体重增加。
54.【考点】动词辨析。simulate “模拟;模仿”; substitute (for) “替代”; project “投射;放映”;review“复习;回顾;审查;评论;检阅”;如:The government is reviewing its foreign policy. 政府正在回顾其外交政策。review troops检阅部队。
   【译文】科学家们努力开发能够模拟人类思维过程的电脑。
55. 【考点】名词辨析。根据that后所表述的法国人吃那么多丰富食物而患心脏病率较低的事实,我们可以知道二者相矛盾,所以B正确。
   【译文】法国人吃那么多丰富食品而患心脏病率相对较低是相矛盾的。
56.【考点】动词辨析。refine “精练;精制;提纯;使优美;使完善”;如:Gasoline is refined from the crude oil.汽油是从原油提炼的。reinforce“增强;加强;增援”;如:reinforce the front增援前线;relieve “缓和;减轻;使轻松;使宽慰”;如:relieve one’s pain减轻痛苦;He felt relieved.他感到宽慰。renew “重新开始;继续;更新;恢复”;如:renew old tires 更换旧的轮胎;renew the discussion重新开始讨论。
   【译文】他使自己的趣味爱好和举止仪态变得高雅完美,成为了一名真正的绅士。
57. 【考点】动词形似词辨析。 detain “扣留;拘留;耽搁”;retain “保留;保持”; refrain (from)“抑制;克制;戒除”;如:He refrained from smoking. 他克制住自己不吸烟。 contain“包含,包括”。
   【译文】这位官员检查了我们的护照和旅行文件后将我们扣留了,因为我们的旅行证件不见了。
58. 【考点】 形容词辨析。temporary “临时的;暂时的”;permanent “永远的;固定的”;chronic“慢性的;长期的”;acute“急性的;剧烈的;敏锐的”;如:an acute eyesight敏锐的眼力。
   【译文】这种药物治愈了折磨她二十年的慢性咳嗽。
59. 【考点】动词辨析。cruise“航行;航游;游弋;缓慢地巡行”;patrol“巡逻;巡查;在…巡逻”;glide“(飞机等)滑翔;滑行;游动”;pilot“驾驶(飞机等),为(船舶等)引航或操航”;pilot a ship through the canal引领船只通过运河。
   【译文】 去年夏天,我和父母乘船到青岛度假。
60.【考点】形容词辨析。united “联合的”;unanimous“一致的;一致同意的”;universal“宇宙的;普遍的”;ultimate“最终的;最后的”。
   【译文】 全国学术委员会一致同意授予她荣誉学位。

Part V Writing
Model Essay

Positive and Negative Effects of the Internet

  The Internet is a miracle in human society for it introduces new concepts and living styles into our life. The imagined world created by the Internet offers us a window to exchange ideas, explore information and entertain ourselves at our own pace. Our traditional way of communication is undergoing a revolutionary change with new forms of communication like BBS, e-mails and online chatting becoming prevailing. And information is at our finger’s tips the instant we are online, which facilitates the sharing and utilizing of information to the greatest extent. The coming E-commerce boom will turn e-life into a reality. The Internet, though invisible and intangible, has become an indispensable part of our life.
  Meanwhile, negative effects of the Internet have posed a big problem to us. The Internet can be addictive as alcohol and threaten people’s psychological well-being. Like a kaleidoscope, the Internet presents a world of fantasies. If people live in fantasies for too long, they may become anti-social and alienated from the real world. And the Internet can be a breeding ground of crimes. Hackers aim at attacking and paralyzing sites. Vulgar rubbish and erotic sites may corrupt kids- mind.
  In my opinion, the invention of the Internet is a technological breakthrough which has brought incomparable conveniences and changes to human beings. Though inevitably the Internet has given rise to new social problems, it should not be the target of criticism because it is not the fault of the Net but the fault of those who abuse it.

上一页  [1] [2] [3] [4] [5] [6] 下一页  

上一页  [1] [2] [3] [4] [5] [6]

您是否对这篇资料想说点什么?欢迎评论或者纠错,或者提交填空题答案! 您也可以立即
六级试题
高瞻远瞩
放眼全球
推荐资源
最新社区精华帖子更多>>
  • 走遍美国教学版
    走遍美国教学版
  • 哈利学前班[英语儿歌]
    哈利学前班[英语儿歌]
  • 海绵宝宝 英文版
    海绵宝宝 英文版
  • 风中的女王第1季
    风中的女王第1季
经典学习方法更多>>
文章资料目录导航
经典名著 四六级考试 IELTS雅思 听说读写能力 在线语法词典 行业英语一 行业英语二 生活英语 轻松英语 专题英语
双城记 宝岛
战争与和平
悲惨的世界
傲慢与偏见
读圣经学英语
八十天环游地球
考试动态
学习资料
历年真题
模拟试题
心得技巧
学习方法经验
考试动态
考试介绍
考试辅导
历年真题
模拟试题
心得技巧
英语听力
英语口语
英语阅读
英语写作
英语翻译
英语词汇
名词 冠词数词
动词 动名词
代词 形容词
情态 独立主格
倒装 主谓一致
连词 虚拟语气
职场英语
外贸英语
商务英语
银行英语
文化英语
体育英语
房地产英语
会计英语
金融证券
医疗英语
计算机英语
公务员英语
实用英语
电话英语
旅游英语
购物英语
市民英语
宾馆英语
好文共赏
英语文库
名人演说
小说寓言
谚语名言绕口令
笑话幽默 诗歌
笨霖笔记
CNN英语魏
实用九句
双语阅读
发音讲解
分类词汇

免责声明:本站只提供资源播放平台,如果站内部分资源侵犯您的权益,请您告知,我们会立即处理。
Copyright © 2010-2017 大耳朵英语  京ICP备10010568号 | 京公网安备 11010802020324号

微信扫一扫手机学英语 关闭
微博扫一扫手机学英语 关闭
QQ扫一扫手机学英语 关闭
0.224374s